HAZA GAZDASÁG Krajniak: Ideiglenes költségvetésnél nem tudunk segíteni a háztartásoknak

Krajniak: Ideiglenes költségvetésnél nem tudunk segíteni a háztartásoknak

636
hirdetés

Ha ideiglenes költségvetés lépne életbe, 2023-ban nem tudnánk 900 millió euró segítséget adni a háztartásoknak az energiaárak kompenzálására – jelentette ki a kormány szerdai ülését követően Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter.

illusztráció, pixabay.com

„A szociális területen 2,8 milliárd euróval magasabb keret van előirányozva a költségvetésben, ennek java a nyugdíjasok és a gyereket nevelő családok megsegítésére és az energiaárak kompenzálására menne. Ha nem lesz elfogadva az állami költségvetés, ha ideiglenes költségvetés lenne, az a 900 millió euró a ´levegőben lógna´, nem tudnánk a háztartások energiaköltségeire fordítani” – figyelmeztetett Krajniak.
Hozzátette, hogy ezért „nagy kár lenne”. „Mert készek a számítások, hogy milyen nagy mértékben tudnánk segíteni a háztartásoknak. Mindent megteszek, hogy segíteni tudjunk” – tette hozzá.
Elmondása szerint győzködni fogja a parlamenti képviselőket, hogy szavazzák meg a 2023-as költségvetést. „A pénzt maradéktalanul az emberek megsegítésére, az energiaköltségekre fordítanánk. Megvan a pénz az egész jövő évre, nem csak a mostani fűtési szezonra. Garantálni tudnánk az olcsóbb gázt és fűtést minden háztartás számára” – folytatta a miniszter. Szerinte „előbb-utóbb” megszavazza a parlament a költségvetést.

TASR

hirdetés