Kezdőlap RÉGIÓ Közösen ünnepeltek

Közösen ünnepeltek

394
MEGOSZTÁS

Május 30-án ünnepelte alapításának 90. évfordulóját a gútai II. Rákóczi Ferenc Alapiskola. Az iskola pedagógusai és tanulói számos rendezvénnyel és programmal készültek a jeles napra, amelyen megjelentek az iskola korábbi pedagógusai is.

A megemlékezést Kacz Jenő, az iskola igazgatója nyitotta meg ünnepi beszédével, melybenméltatta az elmúlt 90 esztendő eseményeit és eredményeit, majd a város polgármestere, Horváth Árpád köszöntötte az egybegyűlt ünneplő gyülekezetet. A beszédeket az iskola diákjainak színvonalas kultúrműsora követte, utána az intézmény vezetősége, az önkormányzat képviselői, a bakonyszombathelyi testvériskola és önkormányzat küldöttei, valamint a különböző helyi civil szervezetek és intézmények vezetői elhelyezték koszorúikat II. Rákóczi Ferenc emléktáblája előtt. Az ünnepi műsor további része a városi művelődési központban folytatódott azon pedagógusok köszöntésével és kitüntetésével, akik több évtizedes oktatói-nevelői munkájukkal hozzájárultak az iskola hírnevének öregbítéséhez. Az est fénypontja kétségkívül az a fantasztikus gálaműsorvolt, melyben az iskola egykori növendékei léptek a színpadra, akik alapiskolai tanulmányaik után különféle művészeti pályákon bontakoztatták ki tehetségüket. Szép versek, népszerű operettdallamok és musicalrészletek, operaáriák, klasszikus darabok, jazz-improvizációk és néptáncok ejtették ámulatba a lelkes közönséget. Az ünneplés első napja egy remek hangulatú állófogadással ért véget. A következő nap a hagyományőrző foglalkozások és tantárgyi vetélkedők jegyében telt. A gyerekek betekintést nyerhettek a mára már kiveszőfélben lévő népi mesterségek rejtelmeibe és egy történelmi vetélkedővel méltó módon emlékeztek meg az iskola névadójáról, II. Rákóczi Ferencről. A nagy múltú iskola patinás épületébe visszatértek a szorgos hétköznapok, de talán e két feledhetetlen nap kivételes pillanatai nem tűnnek el nyomtalanul az ,,öreg iskola’’ életéből.

 

 

DUNATÁJ HETILAP 23/2018

 

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..