HAZA RÉGIÓ Közös összefogás erdménye…

Közös összefogás erdménye…

888
hirdetés

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMíg sokan szabadságukat töltik, kirándulnak, élvezik a nyári hónapok örömeit, vannak akik mások megsegítésén, életkörülményeik javításán fáradoznak ezekben a hónapokban is.

A „Za naše Kolárovo – Mi Gútánk” polgári társulás tevékenységét sokan ismerik: ez a lelkes csapat, Kürti Mónika vezetésével, már évek óta igyekszik önkéntes munkával hozzájárulni a nehéz szociális helyzetbe került családok gondjainak enyhítésén, hozzájárulni más, hasonló profilú szervezet jótékonysági munkájához is. Ez történ a napjainkban is – ők kapták a felajánlást az ausztriai Caritas Haus szervezet igazgatónőjétől – Andrea Goldenmundtól, amely 70 darab, korszerű elektromos ágy odaajándékozásáról szólt. Ezek az ágyak leginkább mozgásukban korlátozott, legtöbször idősebb emberek életét, nyugalmát, pihenését könnyitik meg, így a „Mi Gútánk” – Za naše Kolárovo p.t. először otthon,OLYMPUS DIGITAL CAMERA Gútán érdeklődött, de mert ott nincs ilyen intézmény, ahol ezeket az ágyakat használni tudták volna, vezetőjük, Kürti Mónika felvette a kapcsolatot Tóth Bernadettel, akiről tudták, hogy sokat tesz a komáromi rászorultakért, legyenek azok gyerekek, fiatalok, családok, vagy épp idős, magukat egyedül ellátni nem tudó öregek. A közös egyeztetések után megkeresték a komáromi Hegesztők utcájában működő „Náruč” idősek otthonát, s annak igazgatónőjét, Lengyel Adriannát, aki a felajánlást nagy örömmmail.google.comel fogadta. Igaz, voltak hasonló ágyaik, amelyeket szintén adományból kaptak már tíz évvel ezelőtt, viszont sok közülük mára elhasználódott, javításra szorul, amire az intézetnek anyagi forrásai nincsenek.

– Ezek, a bár már nem vadonat új, de nagyon megkímélt, a mi viszonyainkhoz képest modern ágyak, hatalmas segítséget jelentenek most az otthonnak – mondta lapunknak az igazgatónő. Az adománynak köszönhetően 19 kliensük ágyát már ki is tudtuk cserélni és a többi ágy is hamarosan gazdára talál, hiszen otthonunknak jelenleg is van 148 lakója, sokan közülük nem rendelkeznek semmilyen bevétellel, sőt van olyan is, hogy hajléktalanokat fogadunk be és látunk el. Ezért is van olyan nagy jelentősége ennek az összefogásnak, köszönet érte a Za naše Kolárovo – A mi Gútánkért polgári társulásnak, valamint a felajánlás ötletgazdájának, Csóka Valériának, aki már több éve, egészségügy nővérként dolgozik az adományozó, bécsi székhelyű Caritas Haus Klostenburg idősek otthonában!

 

(-rt.)

dunatajonline / dunataj.sk

hirdetés
Previous articleEgészséges lokálpatriotizmus
Next articleA városháza a város háza