HAZA RÉGIÓ Közel 200 családotköszöntöttek a Jókai ligetben

Közel 200 családot
köszöntöttek a Jókai ligetben

796
hirdetés

Gyerekzsivajjal telt meg városunkban május 31-én kedden délután a megújult Jókai liget, ahol közel kétszáz újszülöttet köszöntött a városvezetés. A családokat, gyerekeket dr. Molnár Attila polgármester, Czita János és dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármesterek, Hajnal Dóra Humán Ügyek Bizottsága elnöke, Benedek-Nagy Nikolett, a városrész önkormányzati képviselője, Vajda Bence, a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője is üdvözölte.

– Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat. A baba születésénél nincs nagyobb öröm az életben. Jelen köszöntő rendezvényen 171 család vesz részt, külön öröm, hogy a járvány után végre újra együtt tudjuk átélni, megélni a közösséghez tartozás élményét! – mondta dr. Molnár Attila. A városvezető kiemelte, egyre több gyermek születik Komáromban! Csak a tavalyi évben több mint másfél száz kelengyepénz-támogatás került odaítélésre.

Czunyiné dr. Bertalan Judit köszöntőjében hangsúlyozta a családbarát ország-, a családokat segítő kormányzati intézkedés-sorozat létének fontosságát. Kiemelte, a komáromi szülők büszkék lehetnek arra, hogy itt élnek, mert Komáromban valóban jó gyermekes családként élni! Az olyan önkormányzati intézkedések mint a Kincset ér! egészségügyi prevenciós programsorozat megszervezése, a helyi intézményrendszer megújítása, az óvodai és a bölcsődei játszóudvarok korszerűsítése, vagy épp a kiterjedt komáromi kedvezményrendszer bevezetése és folyamatos bővítése mind-mind a helyieket segíteni.

Az ünnepség végén valamennyi család, gyermek rendhagyó komáromi ajándékcsomagot, az anyukák pedig egy-egy szál rózsát vehettek át. A babaköszöntő Vigh-Boda Marcsi kerekítő foglalkozásával zárult.

komarom.hu

hirdetés
Previous articlePünkösdi sortáncjárás – most vasárnap Gútán!
Next articleKovács Zoltán a BBC-nek: a józan ész győzött embargóügyben