HAZA BELFÖLD Kormányfő: Mindent megteszünk azért, hogy a jóváhagyott módosítás hatályba lépjen

Kormányfő: Mindent megteszünk azért, hogy a jóváhagyott módosítás hatályba lépjen

152
hirdetés

A Büntető törvénykönyv módosításával teljesítettük a választások előtti ígéretünket. Ezt Robert Fico (Smer-SD) kormányfő közölte egy videóban a közösségi oldalán. Hangsúlyozta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a módosítás hatályba lépjen.

Robert Fico, fotó: dunataj.sk

„Teljesítettük azt, amiről a választások előtt és után is beszéltünk. A Különleges Ügyészség (ÚŠP) felelős az emberi jogok folyamatos megsértéséért 2020 és 2023 között, és nem lehet megjavítani” – hangsúlyozta a kormányfő.
Fico szerint Zuzana Čaputová államfő most sem akarja a pártatlanság látszatát kelteni. „Nyíltan támadja a kormányt” – közölte azt is hozzátéve, hogy egyoldalúan a liberálisokat védi.
Azt is megjegyezte, hogy a Smer-SD választóinak nem tanácsolja, hogy az államfőválasztáson Ivan Korčokra szavazzanak. „Kormányfőként és a legerősebb kormánypárt elnökeként a szuverén szlovák külpolitika számomra elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy államfőjelöltet támogassak” – jelentette ki.
Kijelentette: Szlovákia felkészült az illegális migrációra. „Készen állunk a kemény megelőző és büntető intézkedésekre, és nem engedjük, hogy illegálisan olyan emberek lépjenek be a területünkre, akiknek semmi keresnivalójuk itt” – jegyezte meg. A kötelező szolidaritás megvalósítása esetén szerinte inkább fizetnének, minthogy a migránsokat kötelezően szlovák területre helyezzék.
A Büntető törvénykönyv módosítását csütörtökön (február 8.) hagyta jóvá a parlament. Ennek értelmében megszűnik a Különleges Ügyészség (ÚŠP), továbbá a büntetési tételek, a vagyon elleni bűncselekményekre vonatkozó kárküszöbértékek és az elévülési idők tekintetében is több változásra kerül sor.

TASR

hirdetés
Previous articleA könyv szerelmeseinek napja: Nemzetközi könyvajándék nap
Next articleSaját képkiállítását tervezi, cikkeket ír, színjátszó csoportban szerepelne…