HAZA BELFÖLD Kormányfő: A kormány felel az SaS-es miniszterek helyébe lépő szakemberekért

Kormányfő: A kormány felel az SaS-es miniszterek helyébe lépő szakemberekért

421
hirdetés

A kormány vállalja a felelősséget azokért a szakemberekért, akik a távozó SaS-es miniszterek helyére kerülnek. A koalíciós pártoknak nem kellene elosztaniuk egymás között a tárcákat. Ez Eduard Heger (OĽANO) kormányfő kijelentéseiből következik. Mint megjegyezte, ma is a kormányt terheli a politikai felelősség, és nem a pártszínek döntenek.


„Mindig a koalíciós pártokat terheli a politikai felelősség. Biztos nem várom el, hogy ezek a szakemberek vállalják a politikai felelősséget” – közölte Heger, aki tehát vállalja a kormányért és az általuk jelölt szakemberekért a politikai felelősséget. „Az én kormányom, az én felelősségem” – állapította meg. „Ha azt hiszik, hogy ezt azért csinálom, hogy megszabaduljak a politikai felelősségtől, akkor nagy tévedésben vannak” – figyelmeztetett.
Szerinte az a fontos, hogy a megüresedett posztokra olyan emberek kerüljenek, akik tudják biztosítani az egyes minisztériumok megfelelő működését. „Ha ez nem sikerül nekik, akkor kicseréljük őket” – mondta. A lehetséges miniszterek neveit nem akarta megmondani, ahogy azt sem, hogy már megegyeztek-e ezekben. Megismételte: a jelölteket először Zuzana Čaputová államfővel akarja megbeszélni.
Szerdán a koalíció több képviselője is megerősítette, hogy a leköszönő SaS-es miniszterek helyébe szakemberek kerülnek, és nem határozzák meg, hogy melyik párt melyik tárcáért vállalja a politikai felelősséget.

TASR

FOTÓ: TASR – Lukáš Grinaj

hirdetés
Previous articleKomárom: Az augusztusi meleg időjárás miatt kevésbé voltak aktívak a kullancsok
Next articleDamoklész kardja az önkormányzatok felett is lebeg…