HAZA VÁLASZTÁSOK Komáromiak távoztak a Most-Hídból

Komáromiak távoztak a Most-Hídból

962
hirdetés
60164A Most-Híd komáromi alapszervezetének két tagja, Varga Tamás és Tárnok Magda bejelentette, hogy a Smer-SNS-Most-Híd-Sieť kormánykoalíció miatt távozik a pártból.

Tárnok Magda a Felvidék.mának elmondta, a kilépés gondolata már régóta érett benne, ám „az i-re a pontot a mostani választások utáni politikai helyzet tette fel”.

„Amikor beléptem a pártba, még volt koncepciónk, az évek során azonban ezt elveszni láttam. Nem tudok azon az úton tovább menni, amelyen a Híd halad” – tette hozzá Tárnok, hangsúlyozva, döntése nem jelenti azt, hogy a jövőben beáll a Most-Hidat szapulók táborába.

Varga Tamás, akinek a neve korábban mint lehetséges polgármesterjelölt is szóba került, távozását honlapján jelentette be. Mivel ő városi képviselő, nemcsak a pártból, hanem a városi önkormányzat Most-Híd-as képviselői frakciójából is kilép. Vargához később Ipóth Szilárd is csatlakozott, aki nem tagja a pártnak, így csak a frakcióból távozik.

„Érthetetlen és egyben elfogadhatatlan számomra az a tény, hogy a Most-Híd polgári párt vezetősége az utóbbi napokban szembefordult saját eszméivel, meghazudtolja saját korábbi kijelentéseit, a választópolgárainak tett ígéreteit és nem utolsó sorban a tagság egy részének véleményét sem veszi figyelembe. (…) A továbbiakban csakis Komárom lakosaitól függő képviselőként fogom folytatni képviselői munkámat” – írta Varga Tamás saját honlapján.

Mint ismert, elsőként Simon Zsolt, a Most-Híd alelnöke jelentette be a nyilvánosság előtt, hogy nem ért egyet pártja vezetésével, és nem támogatja a Smerrel és az SNS-szel való koalíciós szerződés aláírását. A Facebook-oldalán azt írta, ha Bugár aláírja a megállapodást, ő nem lesz hajlandó belépni a párt parlamenti frakciójába. Simont a párt mai elnökségi ülésére már meg sem hívták.

lm, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleFelrobbantottak egy autót Berlinben.
Next articleSzlovák kormányalakítás – Politológus: a sokszínű koalíció csak elodázza az előre hozott választást