HAZA HÍR-MIX Komáromi választási dilemma: Marek – egy helyben topogás, Czíria – vissza a...

Komáromi választási dilemma: Marek – egy helyben topogás, Czíria – vissza a Bastrnák korszakba?

789
hirdetés

DSC_1194Nem okozott meglepetést a Híd Polgári Párt komáromi képviselőjelöltjeinek listája, mely zömmel az MKP korábbi árulóiból, illetve azokból a karrieristákból áll, akiknek négy éven át sikerült elérniük, hogy Marek Anton minden, a várost pozitívan érintő kezdeményezését, ill. a városi vállalatok rendbetételére irányuló kísérletét megakadályozzák.

Első ránézésre megnyugtató ez a lista mindazok számára, akik tizenkét éve elégedettek a Komáromban történtekkel. Amennyiben Czíria lesz a polgármester és a közös listáról sokan mandátumot szereznek, akkor a KOMVaK és a többi városi vállalat vezetősége nyugodtan hátradőlhet, pozíciójukat és fizetésüket semmi sem fogja veszélyeztetni. A COMMédiában és a város többi cégében sem várhatók változások. Pozitívan értékelheti mindezt Bastrnák szűk baráti köre, amely ismét megrendelésekhez juthat, hozzáláthatnak az általuk felújított belvárosi létesítmények újbóli rekonstrukciójához. Valószínűleg ezek a munkálatok nem fogják zavarni azokat, akik esetleg betévednek az elnéptelenedett belvárosba. Mindazok, akik nem tartoznak ehhez a szűk körhöz, valószínűleg jogos aggodalommal tanulmányozzák a listát. Nehéz elképzelni erről a társaságról, hogy egyszeriben megváltoznak és minden igyekezetükkel megpróbálják a várost kihúzni abból a gödörből, amelyet tulajdonképpen ők ástak. Cáfolhatatlan tény, hogy az elmúlt tizenkét évben tömegesen szűntek meg munkahelyek, ennek köszönhetően is mintegy ötezren hagyták el Komáromot. Enneke a súlyos problémának az orvoslására sem Bastrnáknak, sem Mareknak nem volt megfelelő gyógyszere… Nagy valószínűséggel a sportegyesületek vezetői, illetve támogatóik is aggodalommal tekinthetnek a listára. Eszükbe jut majd, hogy Bastrnák Tibor polgármestersége alatt hogyan verték szét a jól működő idegenforgalmi vállalatot, amelynek működése alatt térítésmentesen használhatták a sportlétesítményeket, tehermentesítve amúgy is nehezen beosztható költségvetésüket. A KOMVaK átláthatatlan gazdálkodása valószínűleg azokat az erőforrásokat is elvonja a várostól, amelyekből valamennyit a sport támogatására lehetne fordítani. Talán némi reményre adhat okot, hogy a komáromi civil szervezetek és a városi költségvetéstől független vállalkozók, meghatározó értelmiségiek, orvosok, művészek egy pártoktól független polgármesterjelölt és képviselőjelöltek indítását szorgalmazzák.

A Híd Polgári Párt komáromi képviselőjelöltejei:
Andruskó Imre – gimnázium igazgató, Bastrnák Tibor orvos, parlamenti képviselő, Batta György – újságíró, Cúth Csaba – jogász, Dubány Imre – közgazdász, Héder Ágnes – nyelvész, Hortai Éva – jogász, Ipóth Szilárd – orvos, Jágerský Erzsébet – közgazdász, Sárai Márta – közgazdász, Sebő Zsolt – orvos, Tárnok Magda – politológus, történész, Varga Tamás – jogász.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleMesterségünk címere
Next articleÚtlezárások Komáromban