HAZA HÍR-MIX Komáromi óvónők Törökországban

Komáromi óvónők Törökországban

1554
hirdetés

Sikeresen pályázott Komárom városa az Erasmus+ program keretén belül egy iskolaelőkészítő oktatás fejlesztésére kiírt projektre. A komáromi városi hivatal mellett működő Iskolai-, Kulturális és Ifjúságügyi főosztály a Szabadidőközponttal és az Eötvös utcai szlovák tannyelvű óvodával karöltve vesz részt a kétéves projektben, melyre majd 18 ezer eurót nyertek.

Az Erasmus program az Európai Unió által támogatott projekteket ír ki, amelyek elsősorban az iskolaügyben dolgozók fejlődését célozzák meg, külföldi partnerkapcsolatok kiépítését segítik elő és a pedagógusok szakmai fejlődésére teszik a hangsúlyt.

A főosztály nyertes projektje az óvodák nagycsoportjában zajló iskolai előkészítés minőségének javítását célozza meg három partnerországgal együttműködve. Így Komáromon kívül a törökországi Cankiri, a romániai Botosani és a bolgár Sumen városa fog együtt dolgozni.

Márciusban került sor a nyitórendezvényre a projektvezető országban, Törökországban. A komáromi munkacsoportot az Eötvös utcai óvodából Tóth Angéla és Bálint Andrea, a Szabadidőközpontból Sokol Erika, Lengyel Szilvia és Kiss Zuzana, valamint a város képviseletében a projekt koordinátora Veleba Georgina és Szénássy Tímea iskolaügyi bizottsági elnök képviselték. Workshopokon, előadásokon, óvodalátogatásokon vettek részt, valamint megismerkedtek a törökországi iskolarendszerrel. Minden egyes ország küldöttségének be kellett mutatni intézményeit, valamint az oktatás rendszerét, majd kiértékelték a különbségeket és az esetleges fejlődési, kitörési pontokat. Az egy hét folyamán a küldöttségek találkoztak Cankiri tartomány oktatásügyi miniszterével, a 260 ezres város polgármesterével és az ankarai oktatási és innovációs technlógiák felelős vezetőjével.

A projekt következő állomásaként Komárom városába látogat a török, a román és a bolgár küldöttség, akik a helyi iskolarendszerrel fognak megismerkedni. A látogatásra május végén kerül sor. Végül a záró, kiértékelő találkozónak a romániai Botosani város ad otthont.

 

d

 

hirdetés
Previous articleFord Kuga 2.0 TDCi Titanium AWD: Jót tett a ráncfelvarrás!
Next articleOLVASÓINK ÍRTÁK: Gličnek és Szabónak mennie kell!