Kezdőlap HÍR-MIX Komáromban is bemutatkozik a Boráros Imre Színház

Komáromban is bemutatkozik a Boráros Imre Színház

450
MEGOSZTÁS

42635A pozsonyi ősbemutató után a komáromi Selye János Gimnázium dísztermében november 16-án mutatja be ismét a Boráros Imre Színház Mács Jószef két drámai erejű prózai művéből összeállított Meddig ember az ember…? című monodrámát.
„Történetünk csupán néhány hónappal a háború után játszódik, ám annak hordalékát: az embertelenség, az emberi értékek kiirtásának, az ember személyiségének tönkretétele, a hol ide, hol oda való tartozás és helyezkedés hatását és jelenlétét a mai napig érezzük” – vallott a pozsonyi bemutató előtt a kétrészes monodráma történeteinek, a Főjegyzőnek és a Szeplős a csehszlovák katonanak az aktualitásairól Boráros Imre.
Az előadás két része különböző sorsokat mutat be, mégis van a kettő között rokonság. Előbbiben egy otthonától elszakadt, az egykori Csehszlovákiában „különös szélfúvásban” élő erdélyi fiatalember megrázó erejű élettörténete bontakozik ki, míg az utóbbi Csehországban katonáskodó magyar fiatalok humoros-derűs, ugyanakkor a mélységesen megrázó történeteit (érvényesülés, megfelelni-akarás, karrierépítés) mutatja be.
A komáromi előadás időpontja: november 16. (szombat), 15.00 (Selye János Gimnázium).

Felvidék.ma

hirdetés

1 hozzászólás

 1. Kedves Boráros Imre!
  Gratulálok Színházához! Komoly missziót teljesít.
  Az én kérdésem egykori színésztársáról, Horváth Lajosról szóló érdeklődés. (Mi az 1978-ban Hatvanban laktunk – s az ő meghívására láttuk az ő rendezésében játszott darabot)
  Engem most az érdekel, hogyan ítéli meg az ő tevékenységét? Van-e még aki emlékszik rá?

  Munkájához további sok erőt és hosszú életet kívánunk, hogy minél tovább tudják a magyar kultúra értékeit a gyerekek közé elvinni.
  Szeretettel üdvözlöm Önt és feleségét:
  Fogarasi Klára

Comments are closed.