HAZA HÍR-MIX Komáromban Czíria Attila lett az MKP polgármesterjelöltje

Komáromban Czíria Attila lett az MKP polgármesterjelöltje

699
hirdetés

47103_305_210Czíria Attilát, a városi szervezet elnökét indítják jelöltként a polgármesteri posztra – erről az egy hónapig tartó, gyakran személyeskedésekbe torkolló huzavona után az MKP komáromi városi szervezetének július 4-i tagsági ülésén született döntés.
Vetélytársának, Stubendek László mérnöknek, aki az előző választáson csekély szavazatkülönbséggel maradt alul a jelenlegi polgármesterrel szemben, fenntartásai vannak a jelöltválasztás tisztaságával kapcsolatosan. Ezért – mint mondotta – kellő mérlegelés után eldönti, a történtek után milyen lépésre szánja el magát.
Az ügy előzménye, hogy egy korábbi tagsági ülésen Czíria Attila, az MKP városi elnöke elismerte, hogy a Híd járási elnöke találkozóra hívta őt, felajánlva, hogy ő legyen a város MKP-s és Híd-as közös polgármesterjelöltje.
Czíria a megbeszélés további részleteit illetően nem szolgált felvilágosítással, de híresztelések vannak arról, hogy a találkozón állítólag további tisztségek elosztásáról is megegyeztek volna. Ezt követően Feszty Zsolt és Petheő Attila kijelentették, hogy visszalépnek a jelöléstől Czíria javára. Stubendek ezzel szemben kitartott indulása mellett. A mostani döntést több momentum is megkérdőjelezi.
A legfontosabb talán az, hogy érdemi vitára nem nyílt lehetőség, továbbá, hogy Czíria a meghívón feltüntette, miszerint az ülésen jelen lesz az MKP országos elnöke is, holott tudnia kellett, hogy Berényi József abban az időpontban az országos elnökség ülésén vesz részt.
A szavazólapokon nem az ülés időpontjának tényleges dátuma szerepelt, s többen kijelentették, hogy az aznapi döntéssel kapcsolatosan nem tartják mérvadónak az MKP országos elnökségének a véleményét. Erre és a korábbi események elleni tiltakozásul többen elhagyták az üléstermet.
Az MKP tagságának és szimpatizánsainak egy jelentős része nem érti, hogy a jelenlegi választási esélyek mellett miért van szükség erre a Most-Híddal való, színfalak mögötti, kétes kimenetelű egyezkedésre, és vajon kinek és miért áll érdekében az esélyesnek mutatkozó Stubendek László ellehetetlenítése?

Németh István, Felvidék.ma
a szerző felvétele

hirdetés
Previous articleKoós János: Várom, hogy Bajor Imi bekopogjon hozzám
Next articleBonszájok és suesekik Komáromban