HAZA RÉGIÓ Komáromban családias típusú szülészetet alakítanak ki

Komáromban családias típusú szülészetet alakítanak ki

245
hirdetés

Az AGEL Komáromi Kórház szülészete megbízható, magas szakmai színvonalú szülészetként ismert. Ennek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend a várandós nők körében, így nemcsak a közvetlen környékről, hanem a Galántai, Érsekújvári és a Dunaszerdahelyi járásból is sokan választják. Közkedveltségét bizonyára tovább fokozza majd az a tervezett rekonstrukció, mely nagyobb komfortot biztosít a leendő édesanyáknak és perspektivikus munkahelyet az egészségügyi dolgozóknak.

Kép: illusztráció, pixabay.com

A komáromi szülészeten az év eleje óta több mint 300 gyermek született. A garantált biztonságos szülésnek, az empatikus és támogató környezetnek köszönhetően a szomszédos járásokból is érkeznek ide várandós anyukák, akik leginkább az anyákról és az újszülöttekről való komplex gondoskodást értékelik. Ennek része a színvonalas szülésre való felkészítés, az anyaságra történő lelki ráhangolás, a szoptatási tanácsadás és a szülést követő gondoskodás is.

A komáromi szülészet szakmai és emberi színvonala egész ottani tartózkodásom alatt biztonságérzetet adott, a szülő nőkhöz való egyéni, érzékeny és türelmes hozzáállás is magától értetődő volt. Bár ez az első szülésem, a szülést követő gondoskodásnak köszönhetően fontos tanácsokkal ellátva, az anyai feladatra kellőképpen felkészítve tértem haza. Nagyon hálás vagyok ezért és a komáromi szülészetet minden várandós nőnek tiszta szívből ajánlom“ – mondta el Zsófia Špeková, aki az első gyermekét hozta itt világra.

Az AGEL egyik elsődleges célja a szülészet színvonalának emelése Szlovákiában, s ezzel összefüggésben beruházást tervez átlagon felüli komfortfokozatú, a legmodernebb felszereltséggel, valamint a szülés megkönnyítését és a fájdalom csillapítását szolgáló alternatív módszerekkel és segédeszközökkel ellátott szülészet kialakítására. Ilyen fejlesztés vár a komáromi szülészetre is.

Az AGEL Zólyomi Kórháza után mi is családias típusú szülészet kialakítását tervezzük. Az év végére négy új szülészeti box kialakítása valósul meg, melyek az egész folyamat egy helyben történő lezajlását teszik lehetővé maximális intimitás és komfort mellett. A biztonság érzését és a családias hangulatot tovább fokozza a kísérő személy jelenlétének lehetővé tétele. Jövő év közepére szeretnénk befejezni 12, az átlagosnál magasabb színvonalú szoba kialakítását is“ – mondta el a korszerűsítési terveikkel kapcsolatban Mgr. Miroslav Jaška, MPH., a kórház igazgatója. 

Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően a komáromi szülészet még színvonalasabb környezetté válik az újszülöttek fogadására és vonzóbb munkahellyé az egészségügyi személyzet számára.

agel

(N.Zs.)

hirdetés