HAZA HÍR-MIX Komáromban a termálfürdő már várja a látogatókat

Komáromban a termálfürdő már várja a látogatókat

1200
hirdetés

Az idei május rendkívül hűvösnek és csapadékosnak bizonyult, ám…

Negyven-ötven évvel ezelőtt május közepén már benépesültek a kanálisok fürdőzőkkel, mert a víz hőfoka már kellemesen meleg volt. Idén szinte megbolondult az időjárás, májusban hideg volt és sokat esett. Mindez nem kedvezett a természetes fürdőknek sem, a korábbi májusi idénynyitás egy hónappal eltolódott. Ez alól nem lett kivétel a komáromi termálfürdő sem, ahol Kollár Gábor mérnökkel, a Comorra Servis újonnan kinevezett igazgatójával beszélgettünk.

* Most nyitott csak a termálfürdő… – Ez szinte rémálom volt, hiszen a hőmérsékleten kívül a karanténelőírások is megoldhatatlan fékezőerőt képeztek a fürdőknek. Tény, hogy a cég legismertebb tevékenysége a termálfürdő üzemeltetése, azonban érdemes elárulni, hogy ennél sokkal kiterjedtebb a feladatkörünk. Nekünk kell bebiztosítani a sportcsarnok, a téli stadion (műjégpálya), a futballpálya, a fedett uszoda, a röplabdacsarnok, a kajak-kenu központ üzemeltetését, de hozzánk tartozik a buszpályaudvar épülete és a Panoráma szállón kívül még a Holt-Vág-i kölcsönző is. Ennek érdekében a személyzeti munka is kihívást jelent, folyamatosan kell átcsoportosításokat végrehajtani.

* A cég vállalta a várpiac megújítását. – Nagy népszerűségnek örvendenek a vár területén szervezett vasárnapi bolhapiacok. Még a karantén idején ezt az időszakot a hely felújítására használtuk fel, s erre a képviselőtestület 26 ezer eurót  hagyott jóvá. Ebből rakjuk rendbe a tetőrészt, felújítjuk az oszlopokat és a mennyezetet. A belső tér új világítást kap, továbbá a hátsó részre történelmi képek kerülnek Komáromról. Ezzel több lehetőség lesz a fedett piaci árusításra, a lakosok könnyebben jutnak hozzá a régió minőségi termékeihez. A történelem során mindig a várak tövében voltak a legforgalmasabb piacok, ezért ezt a hagyományt is szeretnénk erősíteni. A várpiac helye rendkívüli, az elárusító helyek is színvonalasak lesznek és bőven van ingyenes parkolási lehetőség. A várpiac melletti úton a járdát is felújítja a város, továbbá a hátsó részen is zajlanak a takarítási és felújítási munkálatok. Ugyancsak a város tervei közt van, hogy a Hetes lakótelepen található kisebb piac is rendezettebb és aktívabb legyen. Nem állunk meg.

* Következzen az újságírók legbutább kérdése: Mik a távlati tervek? – Mint Komárom szülötte, jól tudom, hogy mire is lenne szüksége a városnak, de mint közgazdász, tudom azt is, hogy meddig „ér a takarónk”. A fürdési idény eltolódása anyagi veszteséget is jelent, de szeretnénk jövőre a fürdő központi épületét modernizálni, a fedett uszodában az öltözőket felújítani, vagyis behoznia lemaradásokat. A fürdő területén is bővítjük a látnivalókat, a  gyermekjátékokat, a nyugalom biztosítását. Csak abban bízhatunk, hogy kegyes leszhozzánk az időjárás, igazi nyári meleg is lesz és minden látogatónk elégedetten távozik a termálfürdőből.

* Köszönjük a tájékoztatást.

Foto: Jakab István

DUNATÁJ HETILAP 22/2021

hirdetés
Previous articleDr. Holczhei Árpád életműdíjat kapott
Next articleGenerációk találkozója