HAZA DUNATÁJ Komárom önkormányzati képviselőinek példát kellene mutatniuk!

Komárom önkormányzati képviselőinek példát kellene mutatniuk!

3973
hirdetés

Lesz, vagy nem lesz NYUSZ?

 

Alig két héttel ezelőtt közöltük dr. Benyó Zoltán komáromi képviselő írását, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a korrupció, a tétlenség, a dilettantizmus időbeni megakadályozása érdekében csak két választási időszakra szabadna választott funkciót betölteni a képviselőtestületekben, legyen az falusi, városi, megyei, vagy akár parlamenti.

A NYolc Után SZünet rövidítéseként megszületett NYUSZ nem várt sikert aratott a választópolgárok körében, azóta is sokan hívják ez ügyben szerkesztőségünket.

Illetve más miatt is. A legtöbben szinte sajnálkozva mondják, hogy túlságosan naiv elképzelés az, hogy annak a képviselőtestületnek a tagjai, akik éveken át haveri, ill. rokoni szálak, anyagi érdekeltség miatt képesek tétlenül nézni Komárom cégeinek agóniáját, azok most a becsület lovagjaiként a legközelebbi önkormányzati választásokon nem indulnak majd? Vajon elhiszi-e valaki, hogy a képviselőnők és urak most, amikor a város kasszája ürességtől kong, felállnak, s felszólítják társaikat, hogy legalább az év végéig mondjanak le képviselői és bizottsági tagsági jutalékuk minimum feléről?

Ennyire naivak mi sem vagyunk, hiszen már most sok az ellenpélda. Gútán a városkassza gyarapodását jelentős mértékben segítené, ha egy eddigieknél kisebb létszámú, ám ütőképesebb képviselőtestületet lehetne választani. A legutóbbi önkormányzati ülésen végül is ez ügyben nem született döntés, mert a képviselők lényegében nem tudták eldönteni, hogy páros, vagy páratlan számú legyen a képviselőtestület. Hasonlóan viharos volt Nemesócsán is a legutóbbi közgyîlés. Mint ismeretes, a község hatalmas deficittel küszködik, s az új polgármester arra szerette volna felkérni a képviselőket, hogy mondjanak le jutalékuk egy részéről. Az ötletet elvetették és az Ingyen nem dolgozunk senkiért! elv győzött, tehát kiderült, hogy egyes képviselőknek nem a közérdek, hanem saját zsebük a fontosabb. Véleményünk szerint ők a „hunyók“ és legtöbbszzör a nyerők is.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleEgyetemistának készül
Next articleSzakmájuk mesterei