HAZA DUNATÁJ Komárom nem kapott kegyelmet!

Komárom nem kapott kegyelmet!

7116
hirdetés

Megkezdődött a visszaszámlálás…

Két lehetőség van: Vagy süketek és értetlenek Komárom önkormányzatának képviselői, vagy pedig továbbra is hűen követik Bastrnák Tibor expolgármester lázálmát, amely szerint a monostori híd átadása után a Holt-Vág fölötti felüljárón dübörögnek majd a kamionok tovább, északnak haladva Nyitra felé. Az előbbi felvetés megoldására talán elég egy jó otológus (fülorvos), ha viszont a másik felvetés igazolódik be, arra nincs mentség!


Érdemes lenne felébredni. A két kormány egyeztetése után augusztus végén sor kerül a monostori híd átadására, s vele együtt az észak-dél útvonalhoz való rákapcsolásra, aminek következtében a Magyarország-Szlovákia közötti teherforgalom Komáromon keresztül halad majd. Nincs más alternatíva, hiszen Vámosszabadinál a hidat főjavítás miatt hamarosan – talán csak néhány évre, de – lezárják. Ez azt jelenti, hogy Csallóköz egész teherforgalma a komáromi Vág-hídon halad majd az északi határ felé.
Ha a képviselőknek nincs hallászavaruk, személyesen a közlekedési miniszter szavaira is felfigyeltek volna, aki a komáromi látogatása során arról beszélt, hogy már lassan elkezdődik az elkerülő út tervezése, és röpke 10-15 év múlva annak megvalósítása.
Az alternatív megoldásokkal felesleges számolni, hiszen bebizonyosodott, hogy a komáromi Vág-híd teherbírása megfelel, a gútaié kisebb, a vágsellyei pedig messze van…

 

DUNATÁJ HETILAP 32/2020

kép: illusztráció, pixabay

hirdetés
Previous articleA Most-Híd közlekedési minisztere, Érsek Árpád semmit sem tett Komárom vasúti közlekedéséért
Next articleÁtadás előtt a gútai Nagyboldogasszony Iskolaközpont épülete