HAZA RÉGIÓ Komárom legsikeresebb diákjait díjazták

Komárom legsikeresebb diákjait díjazták

1092
hirdetés

Szép hagyománynak számít Komáromban az, hogy a tanév végének közeledtével a városvezetés ünnepélyes keretek között fogadja azokat a tehetséges diákokat, akik az országos és/vagy nemzetközi versenyeken való kimagasló eredményeikkel hozzájárultak Komárom régi jó hírnevének öregbítéséhez. E megtiszteltetésben június 20-án a Tiszti pavilon impozáns dísztermében 15 helyi oktatási intézmény 41 növendéke részesült, akiket több pedagógus is elkísért az örömteli eseményre.

A diákokat a Tiszti pavilon impozáns dísztermében fogadták

Az ünnepi hangulatot a Komáromi Művészeti Alapiskola zenetanára, Prágay Marianna (zongora) és tanítványa, Zuzana Babincová (fuvola) közös fellépése alapozta meg. Később pedig Lukáš Holec zongorajátékát is hallhattuk. Majd Bajkai János, a Komáromi Városi Hivatal illetékes főosztályvezetője köszöntötte a jelenlevőket, azután felkérte Keszegh Béla polgármestert és helyettesét, Ondrej Gajdáčot az ünnepi beszédük magyar, illetve szlovák nyelvű megtartására.

Keszegh Béla polgármester és Ondrej Gajdáč alpolgármester

A polgármester magyarul leszögezte: ahogy az aktuális Európa-bajnokságra is csak a legjobb sportolók juthattak ki, úgy erre a fogadásra is a helyi magyar és szlovák tannyelvű alap-, közép- és művészeti alapiskola 3-3, valamint a két speciális alapiskola 1-1 olyan diákját hívták meg, akik a végéhez közeledő tanévben a legsikeresebbeknek bizonyultak. Hangsúlyozta: mindenfajta sikerhez, legyen az tantárgyi vagy sportverseny, esetleg nemzetközi főzőverseny…, nagyon sok munka, szorgalom, felkészülés és lemondás, valamint szülői és tanári támogatás kell.

Az Eötvös Utcai AI jutalmazottjai

„Ezért fontos, hogy legyenek ilyen alkalmak, ahol bebizonyosodik: büszkék vagyunk a tehetséges diákjainkra, odafigyelünk rájuk és nagyra értékeljük azt, hogy számtalan versenyen képviselik iskolájukat, városunkat, öregbítve azok jó hírnevét. Városunk lelkét a lakosai adják. Sok jeles komáromi személyiség alkotásaira, életművére okkal vagyunk büszkék. Ezek a fiatalok pedig majd hozzájárulhatnak a város további építéséhez, újabb értékek teremtéséhez. Elismerés, hála és köszönet illeti őket” – fogalmazott.

A Jókai Mór AI legjobb diákjai

A polgármester egyúttal megköszönte a magánvállalkozók támogatását, akik ismét jutalmakat ajánlottak fel: Ryšavý Boldizsár városatya, a Tátra mozi tulajdonosa díjmentes mozibelépőkkel, a 3 TRIPL´S gyorsétterem ingyenes fogyasztásra feljogosító utalvánnyal, a Comorra Servis által működtetett, helyi termálfürdő strandbelépőkkel jutalmazta őket, Gajdáč alpolgármester pedig stílusosan Študentská pečeť csokoládéval pecsételte meg a városvezetés és az ifik közti jó viszonyt. Mindehhez emléklapok is párosultak.

A Munka Utcai AI legeredményesebb diákjai

„Habként a tortán“ a fő támogatnak számító Harsányi Alapítvány fejenként 300 eurót adományozott az intézményenkénti legjobbaknak, aminek a következő 13 diák örülhet: Kovács Dávid (Eötvös Utcai AI), Kajtor Kyra (Jókai Mór AI), Oliver Mátyás Ollé (Komenský AI), Dávid Hodek (Határőr Utcai AI), Schiller Balázs (Munka Utcai AI), Artem Yemelianchuk (Rozmaring Utcai AI), Martina Illášová (Komáromi Művészeti Alapiskola), Varga Filip (Pozsonyi úti Műszaki Szakközépiskola), Rudy Máté (Építők utcai Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola), Kovács Dominik (Gépipari és Elektrotechnikai Középiskola), Molnár Ágnes (Marianum Egyházi Iskolaközpont), Senkulič Dézi (Selye János Gimnázium) és Jakub Janík ( Ľ. J. Šulek Gimnázium).

A Marianum Egyházi Iskolaközpont jutalmazottjai

Gajdáč alpolgármester hasonló tartalmú, szlovák nyelvű beszédében szintén köszönetet mondott a tanítványaikban szunnyadó tehetség kibontakoztatásához segítséget nyújtó iskolavezetők és pedagógusok támogatásáért. „Meg vagyok győződve arról, hogy majd még sokat hallunk rólatok, további szép sikereket kívánok nektek!” – szögezte le.

A Selye János Gimnázium legjobbjai (Senkulič Dézi hiányzott)

A rendezvény fénypontjaként került sor az iskolánkénti díjátadásra, amelyben az említett városvezetőkön kívül Szénássy Tímea, a városi önkormányzat mellett működő illetékes bizottság elnöke, valamint Bagita Judit és Silling Emma, a Komáromi Közös Tanügyi Hivatal két szakdolgozója közreműködött. A csatolt névsort (a cikk alján) és laudációkat pedig Bajkai János főosztályvezető ismertette. Valamennyi jutalmazott diáknak az olvasóink nevében is gratulálunk!

A Gépipari és Elektrotechnikai Középiskola legjobbjai

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

Diákok jutalmazása 2024-ben névsoruk

hirdetés