HAZA RÉGIÓ Komárom lakosait a nemzetiségüktől függetlenül szeretném képviselni

Komárom lakosait a nemzetiségüktől függetlenül szeretném képviselni

2101
hirdetés

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, október 29-én eldől, hogy a Komárom polgármesteri posztjáért harcba szálló öt jelölt közül a következő években majd ki irányítja a várost. A három független jelölt bemutatás után most a Peter Pellegrini vezette Hlas-SD és a Boris Kollár által irányított Sme rodina (Család vagyunk) közös koalíciójának jelöltjével, Bodoki Péterrel készített interjúnkat közöljük.

  • Mi sarkallta önt arra, hogy harcba szálljon a polgármesteri posztért, s miért vállalta, hogy a Hlas-SD és a Sme rodina (Család vagyunk) közös koalíciója indítsa önt, holott egyik pártnak sem a tagja? Ekképp pótolja a helyi szlovákok hiányzó, saját polgármester-jelöltjét?

Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen erős politikai pártok támogatnak a jelöltségben, és úgy gondolom, hogy párttagságtól függetlenül szeretném és tudnám képviselni az összes komáromi lakos érdekeit, nemzetiségüktől függetlenül. Véleményem szerint bárki is lesz Komárom polgármestere, erős politikai háttér nélkül jelentős hátránnyal indul a város fejlesztésének anyagi és legfőképp szakmai hátterét illetően.

  • Korábban a galántai városi hivatal elöljárójaként új ismereteket és tapasztalatokat szerzett a hivatali munka és az önkormányzatokkal való együttműködés terén, s a Magyar Fórum egyik alapítójaként is belekóstolt a politikába. Mindebből Komárom első embereként mit kamatoztatna?

A pályám során begyűjtött széleskörű tapasztalataimat természetesen szeretném kamatoztatni a város fejlődésének érdekében. Erre alapozva állítottuk fel a képviselőjelöltekkel együtt a választási programunkat, amelyet szeptember 25-ig ismertetünk a komáromi lakosokkal.

  • Komáromban legtöbben volt bokszolóként és a Szlovák Ökölvívó Föderáció (SBF) egykori elnökeként ismerték meg önt. A sportéletben mely jellemvonásainak, tulajdonságainak köszönhetően ért el sikereket? Keménykezű, minden helyzetben határozott polgármester lenne?

Azt garantálni tudom, hogy a kitartásommal és a küzdőképességemmel a város fejlesztése és régi hírnevének visszanyerése érdekében minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, s ebből nem engedek.

  • Ha győzne, mely´ prioritásait szeretné mindenképp megvalósítani, illetve az említett szlovák koalíció az ön irányába milyen elvárásokat támaszt, s azok nem ütköznek-e az itteni magyarság érdekeivel?

Mint ahogy említettem, Komárom lakosait a nemzetiségüktől függetlenül szeretném képviselni. Mindenekelőtt a turizmus fejlesztésére és új munkahelyek megteremtésére szeretnék összpontosítani, de a képviselőtársaimmal nem feledkezünk meg a sportolók támogatásáról és új bérlakások megteremtéséről sem. Ígéretet kaptam arra, hogy a választások eredményétől függően meg tudnánk gyorsítani az elkerülőút kivitelezését és további körforgalmak kialakítását, a városon áthaladó tranzitforgalom mérsékelése érdekében.

  • A közéletben is egyéni harcosként kíván érvényesülni, vagy inkább gyűjt maga köré olyan szakembereket, akikkel szívesen dolgozna együtt a megválasztása után? Október 29-én főként kiknek a szavazataira számít, s a kampányidőszakban hogyan igyekszik elnyerni a bizalmukat?

Természetesen, minden egy stabil és kitartó csapaton múlik. Ezért próbálok magam köré megfelelő szakembereket toborozni. Legfőképp olyan szavazók támogatására számítok, akiknek fontos Komárom jövője és fejlődése. Született komáromiként maradandót szeretnék alkotni, hogy a következő generációk a mi lefektetett alapjainkra tudjanak építeni, jól és biztonságban érezzék magukat a városunkban, s innen ne meneküljenek el.

Megjegyzés: Bodoki Péter megígérte, hogy a szakmai életrajzát egyéb elfoglaltságai miatt utólag küldi el a szerkesztőségünknek.

Életrajzom:

Komáromban születtem 1973. májusában, s itt is nőttem fel. A tanulmányaimat a helyi Gépipari Szakközépiskolában zártam érettségivel, majd gyorsan belekerültem a nagybetűs életbe. Az építöiparban kezdtem dolgozni, ami egészen Ausztriáig, majd onnan Németországba vezetett, így volt lehetőségem megtapasztalni, hogy milyen az élet más országokban. Ez tapasztalatgyűjtésnek kiváló, azonban engem a szívem mindig hazahúz, legyek bárhol.

Majd pályát váltottam, és megalapítottam a saját cégem, mely a PF trend névre hallgatott, és rendkívül szép pályát futott be. Biztosításokkal, pénzügyekkel foglalkoztunk, kapcsolatban álltunk az összes bankkal, biztosítóval és leasing társasággal. Szeretek pörögni, úgy szép az élet, ha zajlik – mondogatom mindig. Alapítottam nyomdát és fuvarozó céget is. Igyekeztem mindig fejleszteni, és több területen kipróbálni magam, aminek köszönhetően – talán állíthatom – nagyon sok tapasztalatot nyertem.

A sors 2015-ben Galántára sodort, ahol a hivatalvezető lettem. 2017 óta főleg energetikával foglalkozom. Projektmenedzser és fejlesztő voltam és vagyok is több cégnél, mint a Solar Partners Kft., a Percebes Energy, illetve társtulajdonos vagyok egy pesti ügyvédi irodánál.

Rólam sokan tudják, hogy a sport nagy szerelmese vagyok. Mindig sportoltam, előbb kajakoztam, majd lekerültem Győrfi Gyuri bácsihoz, boxra. Aki ismerte Gyuri bácsit, tudja, hogy mindenkiből a legjobbat hozta ki, belőlem többszörös szlovák bajnokot nevelt, valamint a csehszlovák bajnokságon 3. helyezést értem el, csapatban pedig csehszlovák bajnokok voltunk. A boksz azóta is az életem része. Bátran állítom, hogy amit a szorítóban megtanul az ember, azt kamatoztatni tudja az életben is.

A Szlovák Ökölvívó Szövetségnek (SBF) tagja, majd 5 évig az SBF Felügyelő Bizottságának elnöke, végül két és fél évig az SBF elnöke voltam. A Komáromi ŠKB Spartak Box klub alelnökeként, valamint amatőr és professzionális sportolók edzőjeként is tevékenykedtem, akik számos hazai és nemzetközi sikert értek el, ezért rendkívül büszke is vagyok a srácokra.

Több mint 20 évnyi ökölvívó-bírói tapasztalattal rendelkezem, melynek során AIBA (Nemzetközi Ökölvívó Szövetség) első fokozatú bírói és edzői minősítést szereztem.

A szlovák és a magyar nyelvet anyanyelvi szinten beszélem, de azért az angol piacon sem tudnának eladni, illetve a jó öreg orosz tudásomból is fénylik még valami.

Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk

hirdetés
Previous articleTöbb mint 35 komáromi babát köszöntöttek a Jókai ligetben
Next articleGyertek és emeljünk fel minél több gyermeket Dunaszerdahelyen is egyszerre, egy időben!