Kezdőlap DUNATÁJ Komárom ismét „bevásárolt”

Komárom ismét „bevásárolt”

1772
MEGOSZTÁS

Nyárelői hangulat az önkormányzat legutóbbi ülésén

Nem történt érdemi változás a városatyák tanácskozásán, lényegében a hídas többség simán rábólintott a várost „fejőstehénnek” nézett cégeinek múlt évi gazdasági beszámolójára. Mindenki megnyugodhat, jövőre is folytatódik a pénzelszívás. Másutt ezek a cégek pénzt hoznak a kasszába, Komáromban pedig visznek.

Sokan emlékeznek arra, amikor Bastrnák Tibor polgármestersége idején a város tetemes összegért megvásárolta a hadügyminisztériumtól a várat, amelyet alig pár hónappal később jelképes összegért kapott volna meg. Sikerült megvenni a poliklinika épületét, amely azóta is tovább omladozik, s csak azon múlik a továbblépés, hogy valakinek el kellene döntenie, mi legyen az épületben. Legutóbb az Aranyhordó jutott Komárom tulajdonába az egyetem és a város közti ingatlancsere-egyezmény alapján. Csütörtökön ismét téma volt, ám egyetlen képviselő sem mondta ki, hogy az épület téli üzemeltetése mennyit visz el a kasszából, illetve azt, hogy a műemléképület felújítása többszöröse lehet a vételárnak, így a felkínált eladásnál nem sok érdeklődőre számíthatnak. Az ülés egy további érdekes pontja volt az, hogy meghatározzák, hogy a testületben hány városi képviselő végzi majd ősztől a munkáját. Feszty Zsolt és Benyó Zoltán képviselők az észszerűbb megoldást, vagyis a képviselői szám csökkentését, a választási körzetek számának növelését javasolták, ám Andruskó Imre, a Híd frakciócsoportjának elnöke azonnal jelezte, hogy számukra elfogadhatatlan az anyagi megtakarítással is járó létszámcsökkentés. Ádáz vita alakult ki arról, mi minősül a témához kapcsolódó felszólalásnak, illetve új javaslatnak, bár nem volt kétséges, hogy végül Andruskó javaslata – úgy, mint mindeddig – kap majd kellő támogatást. Nem is kellett senkinek sem csalódnia…

 

DUNATÁJ HETILAP 26/2018

hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..