HAZA GAZDASÁG Kiszáll az árháborúból a Szlovák Vasúttársaság

Kiszáll az árháborúból a Szlovák Vasúttársaság

1054
hirdetés

Csökkenti InterCity (IC) járatainak számát a Pozsony-Kassa vonalon a Szlovák Vasúttársaság (ZSSSK). Bejelentette, kiszáll a RegioJet által indított értelmetlen árháborúból.

Április 15-től a jelenlegi heti 41 helyett csak 25 IC- járatot indít a ZSSK Pozsony és Kassa között. Szombatonként egyetlent sem, vasárnap délutánonként pedig kettőt, Kassáról Pozsonyba. Pavol Gábor, a ZSSK vezérigazgatója azzal indokolta döntését, hogy képtelenek konkurálni a Regiojet alacsony áraival anélkül, hogy ne legyen még nagyobb a veszteségük, ezért kiszállnak a cseh magántársaság által indított „értelmetlen árháborúból, amelynek nem lehet győztese, csak vesztese”.

52686A RegioJet decemberben indította meg IC-járatait a Pozsony-Kassa vonalon. Így jelenleg naponta hat expressz vonattal (társaságonként 3-3) utazhatnak az emberek. Ám míg a RegioJet szerelvényei zsúfoltak, az államiak félig üresek. Gábor szerint a RegioJet aránytalanul alacsony árainak egyetlen célja van: elvonzani az utasokat a konkurenciától. „Az, hogy nincsenek kicicomázott szerelvényeink, és nincs minden vagonban mosolygós stewardess, még nem jelenti azt, hogy rosszul csináljuk” – nyilatkozta a vezérigazgató.

A Regiojet elutasítja, hogy ő kezdte volna az árháborút. „Ellenkezőleg, minden kedvezményt, előnyt főleg azért kínálunk az utasoknak, hogy képesek legyünk árban versenyezni az állam által támogatott vasúttársasággal” – reagált Tomá Bořuta szóvivő. Megerősítette, hogy társasága a Versenyhivatalhoz fordult, vizsgálja meg a ZSSK, szerintük költségen alul képzett árait. Mint ismeretes az IC-járatokon nem érvényesek a diák- és nyugdíjas kedvezmények, mégis árat csökkentett a ZSSK az utaslétszám megtartása érdekében. Az idei veszteséget a ZSSK 1,2 tized millió euróra becsüli.

BA, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleIskoláink ismét nívós ünnepi műsorral tisztelegtek az 1848-as márciusi ifjak emléke előtt
Next articleLezuhant repülő: a másodpilóta szándékosan vezethette a hegynek a gépet