HAZA RÉGIÓ Kisiklott egy tehervonat Komáromnál, szünetel a forgalom

Kisiklott egy tehervonat Komáromnál, szünetel a forgalom

595
hirdetés

Akadozik a vasúti közlekedés a péntekre virradóra Komáromban történt tehervonat-baleset miatt, mely során kisiklott egy mozdony és két, etanolt szállító vagon. Senki sem sérült meg. A Szlovák Vasutak (ŽSR) tájékoztatása szerint legkorábban szombaton (november 26.) áll helyre a közlekedés – tájékoztatott a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK).


A Railtrans International (RTI) Magyarország felől érkező szerelvénye nem vette figyelembe az állj jelzést, áttért egy vakvágányra és kisiklott. Megrongálódott a 101-es számú vágány és a felsővezeték, és a vasútállomás és az államhatár közti vágány. A baleset következtében üzemanyag szivárgott a mozdonyból, de etanol szivárgását nem regisztrálták a vagonokból.
A kialakult helyzet befolyásolja a személyi közlekedést is a Komárom-Dunaszerdahely-Pozsony vonalon. Az Os 4300, Os 4302 és az Os 4305, valamint az Őrsújfalu-Komárom szakaszon az Os 4371 és a REX 1770 járatot törölték. A Csallóközaranyos-Komárom szakaszon autóbuszok szállítják az utasokat. A vasútállomás és az államhatár közti szakaszt is lezárták, emiatt elterelik a teherforgalmat az Oroszvár (Rusovce)-Rajka és a Párkány-Szob átkelőre.

TASR

hirdetés