HAZA BELFÖLD Király Zsolt lett Pfundtner Edit képviselői asszisztense

Király Zsolt lett Pfundtner Edit képviselői asszisztense

772
hirdetés

Pfundtner Edit, a Most-Híd korábbi, a pártból azóta kilépett politikusa Andrej Hrnčiart váltja a parlamentben. Pfundtner független képviselőként tér vissza, s Király Zsoltot kérte fel asszisztensének.

Király Zsolt, a körkép.sk főszerkesztője a saját közösségi oldalán és a blogportálján is beszámolt arról, hogy örömmel fogadta el a felkérést.
Király Zsolt, 35 éves közgazdász. Pozsonyban él és dolgozik. Politikailag a jobboldalhoz, gazdasági értelemben a liberalizmushoz kötődik. A közélet régóta foglalkoztatja. Örök nyughatatlan, és elégedetlen – vallja önmagáról. A Vox Juventae társulás alapítója.
2010-ig az MKP pozsonyi járási elnöke, kerületi alelnöke, a párt Országos Tanácsának és Elnökök Tanácsának a tagja volt, akkor önkéntesen mondott le a párttisztségeiről, mivel sikertelenül szerepelt a kongresszusi választásokon.
Aztán több választáson az MKP kampánystábjának a tagja volt. Berényi József, az MKP elnöke személyes tanácsadójaként dolgozik. Berényi úgy véli, ezzel a váratlan együttműködéssel az MKP jobban be tud majd kapcsolódni a parlament életébe.
Andrej Hrnčiar, a Most-Híd listán bejutott képviselő június 23-án mondott le a parlamenti képviselői mandátumáról. A túrócszentmártoni polgármester Radoslav Procházkával együtt távozott a szlovák törvényhozásból és belépett  Procházka újonnan alakuló Háló nevű pártjába.
Pfundtner Edit, aki az előrehozott választásokon éppen a parlamenti bejutást jelentő vonal alatt végzett 2012 májusában jelentette be, hogy kilép a Most-Híd tagjainak sorából. Pfundtner – aki főként a kisebbségi politikával foglalkozott a párton belül – kilépéseinek okaira akkor, s azóta sem kívánt magyarázatot adni. Ugyanakkor cáfolta, hogy Daniel Lipšic új jobboldali pártja, a Nova felé kacsintgatna, de annak lehetőségét sem zárta ki, hogy a jövőben visszatérne a nagypolitikába.

Felvidék.ma

hirdetés