HAZA BELFÖLD Kinevezte az államfő a szakértői kormányt, Ódor Lajossal az élén

Kinevezte az államfő a szakértői kormányt, Ódor Lajossal az élén

364
hirdetés

Zuzana Čaputová államfő hétfőn kinevezte a szakértői kormányt, az élén Ódor Lajos miniszterelnökkel.
A miniszterelnök-helyettes Lívia Vašáková, a helyreállítási tervért és az uniós források felhasználásáért felel. A pénzügyi tárcát Horváth Mihály vezeti.

FOTO TASR – Jaroslav Novák

A védelmi minisztérium élén Martin Sklenár áll, a külügyminisztérium élén Miroslav Wlachovský, a belügyminisztériumot Ivan Šimko vezeti.
A gazdasági miniszter Peter Dovhun, a mezőgazdasági minisztérium élére Jozef Bírešt nevezi ki az államfő.
A beruházásokért, regionális fejlesztésekért és informatizációért felelős miniszter Peter Balík. A közlekedési minisztérium élére Pavol Lančarič került.
Az egészségügyi miniszteri posztot Michal Palkovič tölti be, az oktatási tárca élére Daniel Bútora került, a kulturális minisztériumot Silvia Hroncová vezeti.
Soňa Gaborčáková munkaügyi miniszter, az igazságügyi minisztérium élére Jana Dubovcovát nevezte ki az államfő. A környezetvédelmi minisztérium élére Milan Chrenko kerül.
A hivatalnokkormány Eduard Heger megbízott kormányát váltja. Heger azután kérte felmentését a köztársasági elnöktől a kormányfői posztról, miután Samuel Vlčan és Rastislav Káčer miniszter is bejelentette távozását, az elnök pedig Heger egyik javaslatát sem fogadta el, amelyek szerinte stabilabbak lettek volna, mint egy hivatalnokkormány kinevezése.

TASR

hirdetés
Previous articleXXXIV. Komáromi Imanap: Itt az összetartozás tudatát jobban őrzik magukban és egymásban
Next articleJúniusban érkezik az első Food Truck Show Dél-Komáromba