HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Kifosztva találták meg a prágai Marilyn Monroe-kiállítás anyagáank egy részét szállító kamiont

Kifosztva találták meg a prágai Marilyn Monroe-kiállítás anyagáank egy részét szállító kamiont

915
hirdetés

Feltörve és kifosztva megtalálták azt a kamiont, amely a Marilyn Monroe-kiállítás anyagainak egy részét szállította Firenzéből Prágába. A kocsi sofőrje eltűnt – közölte Jan Trestík, a kiállítás kurátora csütörtökön újságírókkal.

    „A kamionra Prága Holesovice negyedében egy rakodóállomáson magándetektívek találtak rá, feltörve és üresen. Ugyancsak ott volt néhány más, luxuscikkeket szállító kamion is, amely korábban szintén eltűnt. Ezek ugyancsak ki voltak rabolva” – mondta Trestík. A kurátor nem zárta ki, hogy az eset valójában nem rablás, hanem egy jól megszervezett csalás.
    A prágai sajtó szerint valószínű, hogy a Marilyn Monroe-t, a legendás amerikai színésznőt bemutató, nagy érdeklődéssel várt prágai kiállítást mégis megtartják, mert a kiállítási tárgyak döntő, nagyobb része biztonságosan megérkezett Prágába.
    A hatóságok szerdán jelentették be, hogy eltűnt húsz, Olaszország luxuscikkeket szállító kamion, köztük a Monroe-kiállítás anyagát szállító teherautó is. A szervezőket ért kár több millió korona (több tízmillió forint).
    A kiállítás anyagait és berendezéseit tartalmazó kamion Salvatore Ferragamo névvel volt megjelölve. Ez a neves múzeum és divatos cipőmárka az Armentano társasággal és a Prágai Várral együtt a kiállítás társrendezője.
    A Marilyn Monroe életét és művészetét bemutató kiállítás megnyitását a prágai Hradzsinban a jövő keddre tervezték.
    A kiállításon Marilyn Monroe kosztümjeinek és cipőinek igen széles kollekcióját tekintheti meg a nagyközönség. A kiállítás másik részét eddig ismeretlen fényképek, a színésznő naplójegyzetei, versei és leghíresebb filmjeinek bemutatói képezik.
    A valószínűleg még hétfőn kifosztott kamionban a kiállítás technika berendezésein kívül Marilyn Monroe lakásának néhány berendezése, tükrök és számos eredeti fénykép volt. „Ha a fotókat nem sikerül megtalálni, a veszteség pótolhatatlan lesz” – jegyezte meg a kurátor.
    A kiállítás anyagát a színésznő halálának 50. évfordulója alkalmával állították össze. A tárlat először Firenzében volt látható, s onnan szállították Prágába. A következő, utolsó állomás Tokió lesz.

MTI

hirdetés
Previous articleGyőr díszpolgára lett a Győri Audi ETO KC!
Next articleKomáromi autótesztelő: Subaru Forester 2.0D Comfort: Terepen osztályelső!