HAZA RÉGIÓ Kiemelt beruházás lesz az Alumetal Komáromban

Kiemelt beruházás lesz az Alumetal Komáromban

849
hirdetés

IMG_7087A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánítja az Alumetal Group Hungary Kft. Komáromban megvalósuló beruházásával összefüggő hatósági ügyeket – az erről szóló rendelettervezet olvasható a kormány honlapján.

A beruházással összefüggésben nem kell beszerezni az építészeti- műszaki tervtanácsi véleményt, nem kell lefolytatni a településképi véleményezési eljárást és a településképi bejelentési eljárásnak sincs helye. A tervezet mellékletében felsorolt közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntések – fellebbezésre tekintet nélkül – végrehajthatók. A kormány a koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelöli ki.

Tavaly októberben jelentette be a lengyel Alumetal járműipari vállalat, hogy 9 milliárd forintos beruházással a komáromi ipari parkban építi fel új gyárát, amely 150 új munkahelyet jelent 2017 végéig.
A múlt évben 277 millió eurós árbevételt produkált lengyel cégóriás, az Alumetal, Európában jelenleg a negyedik legnagyobb alumíniumfinomítónak számító járműipar vállalat. Hulladékból állít elő másodlagos alumíniumot az autóipar részére.

(Forrás: kemma.hu)

komarom.hu

fotó: dunataj.sk

hirdetés
Previous articleKék Gomb Hete gyűjtés Komáromban is
Next articleA komáromi Szabó István „COCÓ” első lett a SLOVAKIA Ringen is