HAZA KULTÚRA Kiállításmegnyitó a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

Kiállításmegnyitó a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

1967
hirdetés

DSC_0692 (1)A Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola különleges kiállítással örvendeztette meg a művészetek kedvelőit. Az iskola három volt diákja tért vissza az alma materbe, hogy bemutassa munkáit a nagyközönségnek.

Az alkotókat az iskola tulajdonosa, Szokol Dezső mérnök és az iskola igazgatója, Majer Péter mérnök mellett, Kopócs Tibor, az esemény kurátora is méltatta a kiállítás megnyitóján.

A 2015. december 15-én megnyílt kiállítás az iskola új szárnyában várja a szépség és a művészetek iránt érdeklődőket, ahol Magyarics Gabriella, Baráth Ilona és Kováčová Zdenka alkotásait tekinthetik meg.

Baráth Ilona 1956-ban született Érsekújvárott. Az első szárnypróbálgatásokat a művészetek terén 1981-ben tette meg, amikor jelentkezett a Kopócs Tibor vezetésével működő művészeti szakkörbe Komáromban, ahol textilképek készítésével foglalkozott. Miután gyermekei kirepültek a családi fészekből, úgy döntött, hogy beteljesíti saját álmait, és a művészetnek szenteli önmagát. Budapesten az ólomüveg és a meleg üvegfestés, az üvegolvasztás és ezüst dísztárgykészítés mellett elsajátította a Tiffany technikát, az üvegmozaik készítést és a hideg üvegfestést is.

A Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolának köszönheti, hogy a tűzzománc titkainak beavatottja lett, a DSC_0723budapesti a Noha stúdióban pedig a kerámiakészítéssel ismerkedett meg. A naszvadi Tűzzománc alkotóműhely állandó résztvevője.

Magyarics Gabriella 1955-ben született Komáromfüssön. Bár gyermekkora óta vonzották a művészetek, az érettségi után, mégis más pályára sodorta őt az élet, de a művészetek iránti szeretete és vonzalma mind a mai napig tart.

Amióta megismerkedett a selyemfestéssel úgy érzi, ez az alkotási mód energiákkal tölti fel, segít kialakítania belső egyensúlyát. Főleg saját és családja örömére festeget.

Kováčová Zdenka, Naszvad községben született és nevelkedett 1963-ban. Egész életében a művészet kedvelője és tisztelője. 2011-ben elvégezte a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola díszzománcozó képzését, és ugyancsak ebben az évben részt vett a naszvadi képzőművészeti iskola nemzetközi nyári szimpóziumán ahol lehetősége volt a tűzzománcozás szakmai rejtelmeinek elmélyítésére, és a tűzzománcozás elismert, neves mestereivel való műhelymunkára. Jelenleg elsősorban zománc ékszerek készítésével foglalkozik, de az ékszerek mellett képeket is készít.

Köszönet illeti a kiállítás szervezőit: az iskola művész szakos munkaközösségét és az intézmény vezetőségét.

                                               Szetei Zsuzsanna, Vas Andrea – a gútai magániskola tanárai

hirdetés
Previous articleŠkoda Fabia 1.2 TSI /DSG Style: Sokat ad, barátságos áron…
Next articleVastag Tamás nem pihen