HAZA KULTÚRA Kettő a tábor, egy a zászló – új időpontban a MartFeszt

Kettő a tábor, egy a zászló – új időpontban a MartFeszt

930
hirdetés

Az idei Martosi Szabadegyetemet, mely immár a negyedik évad lesz 2016-ban július 6-10-e között szervezik meg a szokott helyen, a martosi Feszty Árpád Művelődési Parkban.

A Martosi Szabadegyetem létrejötte óta a felvidéki magyar ifjúságnak két nyári közösségépítő fesztiválja van. Az egyik egy diáktábor, míg a másiknak inkább szabadegyetem jellege van, amint az a nevéből is kiderül. A Martfeszt indulása és viszonya a Gombaszögi Nyári Táborral nem indult zökkenőmentesen, ám az idő igazolta, hogy mindkét rendezvényre igény van, s ezáltal mindkettőnek létjogosultsága is a felvidéki magyar éterben. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy tavaly Martoson és Krasznahorkaváralján is új látogatottsági csúcs született.

A MartFeszt  szervezői, a Via Nova és a Selye HÖK már tavaly augusztusban meghirdették a 2016-os időpontot, ám a sűrű nyári rendezvénynaptárban egyszercsak arra lettek figyelmesek egyik és másik tábor szervezői, hogy ismét ugyanazt a dátumot hirdették meg mindketten. A cél viszont az, hogy a felvidéki fiataloknak ne kelljen dönteniük a két nyári rendezvény között, hanem aki akar, az mindkettőre eljuthasson. Ezt próbálják most, nagyon bölcsen a martosi szervezők elérni.

„Mindig több dolog köt össze bennünket, mint amennyi elválaszt. Ha ezt megértjük és komolyan is vesszük, akkor szép kilátásokkal tekinthetünk a jövőbe itt Felvidéken. E megfontolásból úgy döntöttünk, hogy rugalmasan állunk hozzá, és idén előbbre hozzuk a MartFeszt időpontját. Legyen kettő a tábor, de maradjon egy zászló!” – mondta Gubík László, a MartFeszt főszervezője és a Via Nova elnöke.

Így a fiatalok még hamarabb élhetik át az idei év legjobb 5 napját Martoson.  Akár csak tavaly, Veled együtt idén is ott lesz mindenki a IV. Martosi Szabadegyetemen július 6-10. között -tájékoztatta a Felvidék.ma-t az ifjúsági szervezet.

tsák, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleA komáromi Varga Noémi lett a legjobb cukrász a tatai Farsang Kupán
Next articleAz osztrák nagykövet városunkba látogatott