HAZA RÉGIÓ Két megyei alelnököt választott Nyitra megye képviselő-testülete

Két megyei alelnököt választott Nyitra megye képviselő-testülete

339
hirdetés

Nyitra (Nitra) megye képviselő-testülete megyei alelnökké választotta Martina Holečkovát (Demokratická koalícia – KDH, SaS, Tím Kraj Nitra, Šanca, Spolu-OD, ODS, DS, OKS, Za ľudí) és Csenger Tibort (Szövetség-Aliancia).

Fotó: J.I., dunataj.sk

Az alelnökök megválasztása eredetileg nem került be a hétfői ülés programpontjai közé, rögtön az ülés elején vissza lett vonva. „Nem kell emögött negatív szándékot keresni. Már korábban kijelentettem, hogy a hivatal alelnökök nélkül is rendesen működik. De ha a képviselők úgy döntenek, hogy megyei alelnököket választanak, azt én csak üdvözölni tudom és átruházok rájuk bizonyos feladatokat” – kommentálta az alelnökök megválasztására vonatkozó javaslat visszavonását Branislav Becík megyeelnök.
Végül a záróvitában választották meg a két alelnököt, és a képviselők a megyeelnök fizetésének 50 százalékát szavazták meg számukra. A testület emellett hosszú távú terv kidolgozására kötelezte őket azokon a területen, amelyekkel foglalkozni akarnak. „Továbbá legalább három olyan feladat teljesítését kell kitűzniük maguk elé, melyek teljesítését ellenőrizni tudja a testület, és év végi beszámolót kell készíteniük” – mondta Peter Privalinec, a megyei hivatal igazgatója.
Eredetileg a Hlas-SD, a Sme rodina és a független képviselők csoportja is saját közös alelnöki posztot akart, de a harmadik alelnök megválasztásáról végül nem szavazott a testület.

TASR

hirdetés
Previous articleUkrán légierő: a MiG-29-esek nem hatékonyak az orosz légicsapásokkal szemben
Next articleÉrsekújvár: Gyújtogatással gyanúsít egy személyt a rendőrség