HAZA HÍR-MIX Kerékpárost gázolt el egy gépkocsivezető Komáromban

Kerékpárost gázolt el egy gépkocsivezető Komáromban

6481
hirdetés
Újabb kerékpáros ütközött össze egy személygépkocsival a Komáromi járásban. Szerencsére, nem halálos kimenetelű baleset történt július 5-én délután 16 óra körül a z Európa szálló előtti főúton, de az áldozat kórházi ellátásra szorult.
E cikk szerzője magát a gázolást nem látta, de a helyszínen ácsorgó szemtanúk elmondták, hogy a bordó színű, ZH rendszámú Citroen személygépkocsi férfi sofőrje egy mini biciklin közlekedő, idős urat ütött el a zebra mellett. Az áldozat állítólag fejsérülést szenvedett, s a helyszínre kihívott mentőkocsi beszállította őt a komáromi kórházba.
A szintén gyorsan kiszálló rendőr elvégezte a szükséges méréseket, felvette a jegyzőkönyvet, és kifaggatta a sofőrt, majd távoztak a helyszínről. Furcsa módon a kerékpár sértetlen maradt, ám a kocsi egyik ablaküvege betörött.
Amíg folyik a sajnálatos eset alapos kivizsgálása, hivatalos rendőrségi közleményt nem adnak ki. Annak kapcsán senki felett sem akarunk pálcát törni, de az megjegyezendő, hogy a magyar-szlovák határátkelőhelyre vezető négysávos úton már több közlekedési baleset történt. Emiatt érdemes lenne lassítani az ottani forgalmat.
Magam is többször átéltem, hogy míg az egyik sávban haladó autó sofőrje előnyt adott a zebrán áthaladó gyalogosoknak, illetve a kerékpárjukat áttoló bicajosoknak, a másik sávban közlekedő járművezető még csak nem is lassított. Ekképp könnyen bekövetkezhet a tragikus kimenetelű gázolás. Ünnep- vagy hétköznap, sofőrök és gyalogosok egyaránt legyenek nagyon óvatosak!
Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk
hirdetés
Previous articleKomáromba látogatott a Comenius Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának vezetősége
Next articleFelvidéki panteon a MartFeszten: az Esterházy- és Duray-örökség párhuzamairól