HAZA BELFÖLD Kažimír: Ártatlan vagyok, megvédem magam a bírósági főtárgyaláson

Kažimír: Ártatlan vagyok, megvédem magam a bírósági főtárgyaláson

465
hirdetés

Peter Kažimír, a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) elnöke közölte, még nem kapta meg az április 3-i büntetőrendeletet, mely szerint bűnös vesztegetés elkövetésében és 100 ezer euró bírságot kell fizetnie. Kažimír a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) bírájának egyelőre nem jogerős döntése kapcsán leszögezte, ártatlan, és biztos benne, hogy megvédi magát a főtárgyaláson.

FOTO TASR – Pavel Neubauer

„A büntetőrendeletet ellenére, amelyet még nem kézbesítettek, ártatlan vagyok. Nem követtem el semmilyen bűncselekményt, és biztos vagyok benne, hogy megvédem magam a főtárgyaláson, vagy a fellebbviteli bíróságokon Szlovákiában vagy Európában” – jelentette ki Kažimír. A jegybank elnöke hozzátette, nem reagál politikai nyilatkozatokra a választási kampányban.
Kažimírt már több párt felszólította, hogy mondjon le a jegybank elnöki posztjáról, mert az NBS élén csak feddhetetlen személy lehet. Zuzana Čaputová államfő szintén arra szólította fel, hogy fontolja meg a lemondását. A Smer-SD viszont kiállt a párt volt tagja mellett, állásfoglalása szerint Kažimír a büntetőjoggal való visszaélés politikai áldozata.

TASR

hirdetés
Previous articleKöszönjük a meghurcolt elődeinknek, hogy mindvégig vállalták magyarságukat!
Next articleAz enyhe időjárás feléleszti a kullancsokat és fokozza az általuk terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás előfordulásának veszélyét