HAZA KULTÚRA Karel Schwarzenberg Gombaszögön!

Karel Schwarzenberg Gombaszögön!

1043
hirdetés

logonagy-da324d57bc268e901a18fab1405d9ad9

A 2015-ös Gombaszögi Nyári Tábor alkalmával látogat el Krasznahorkaváraljára a világpolitika szintjén is elismert, a fiatalok, a közép- és felsőosztály körében népszerű, Václav Havel egykori kancellárja, és Csehország volt külügyminisztere, Karel Schwarzenberg.

A prágai születésű, hercegi rangot viselő, és hosszú múltú Schwarzenberg család leszármazottja tanulmányait Bécsben és Grazban végezte a későbbiek során pedig a családi birtok fenntartásával foglalkozott. Karel Schwarzenberg az 1980-as évektől érdeklődött a politika iránt. Innentől kezdve egyenes volt számára a fölfelé vezető út. Említésre méltó munkássága révén szükséges felhívni a figyelmet az 1980-as évek időszakára, amikor az emberi jogok elismeréséért harcolt, majd a későbbiek során a csehszlovák emigránsokat támogatta és a nemzetközi Helsinki Föderáció elnökeként tevékenykedett. Külföldről való hazatérése után 1990-ben nevezték ki a már említett köztársasági elnök kancellárjává. Ezekután egy kis időre újra a családi birtok igazgatásával foglalkozott. Visszatérésekor már egy, a mindeddiginél is magasabb pozícióban találta magát, elsőként a felsőház tagjaként, valamint a Csehország külügyminisztereként. 2009-ben megalapította a TOP 09 politikai pártot, melynek egyben az elnöke lett. A szlovákiai magyarság köztudatába a Beneš-dekrétumok ellenzése révén került be. Két hét múlva, 2015. július 15-én pedig ez a nagy múltú, és figyelemre méltó közéleti személy lesz a Gombaszögi Nyári Tábor exkluzív vendége.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők július 14-20. között a krasznahorkaváraljai kempingben. Bővebb információk a programokról hamarosan a www.gombaszog.sk oldalon!

dunatajonline / dunataj.sk

hirdetés
Previous articleHarmadfokú hőségriasztás lép életbe…
Next articleKözhírré tétetik