HAZA RÉGIÓ Karácsonyi üzemmódra áll át a komáromi kórház

Karácsonyi üzemmódra áll át a komáromi kórház

769
hirdetés

A sürgősségi és covid osztályon folyamatos lesz az ellátás

Az AGEL Komáromi Kórház más évekhez hasonlóan idén karácsonykor is bevezeti az ún. karácsonyi rezsimet. Ez annyit jelent, hogy valamennyi páciens akinek az egészségügyi állapota megengedi, az ünnepekre házi kezelésre lesz bocsájtva a kórházból. A sürgősségi orvosi ellátás és a covid betegek ellátása folyamatosan biztosított. Természetesen a sürgős sebészeti beavatkozások is végre lesznek hajtva.

A kórház némileg változtatott  a mobil gyűjtőpont és az oltóközpont működtetése idején. A járványhelyzet fokozatosan, kissé javul, de az egészségügyi szakemberek izgatottan várják az omricon variáns hatását. A Komáromi Kórházban  jelenleg 31 beteg fekszik koronavírussal, 25-en normál oxigénágyon, 6-an mesterséges tüdőlélegeztetéshez vannak csatlakoztatva. Három beteg pedig koronavírus gyanújával fekszik a kórházban. „A betegek túlnyomó többsége oltatlan, a lélegeztetőgépeken pedig valamennyien oltatlanok.” – mondja Miroslav Jaška, az AGEL Komáromi Kórház igazgatója. Jelenleg a kórház alkalmazottai közül öten koronavírusosok, ketten pedig karanténban vannak. „A beteg kollégák közül azonban három az intenzív osztályon dolgozik, ezért itt szervezeti változtatásokat kellett végrehajtanunk a szolgáltatás zavartalan működése  érdekében” – magyarázta az igazgató. A kórház a helyzet súlyosbodására is készen áll. „Intézkedést tettünk és több kolléga telefonon is készen áll  segíteni és szolgálatba állni, ha szükség lenne újabb kezelőegység nyitására a covid betegek számára” – tette hozzá M. Jaška. A kórházban jelenleg 124 beteget ápolnak, az ünnepekig alatt az orvosok gondozásában csak a legsúlyosabb állapotban lévő betegek maradnak, akiknek otthoni kezelése valóban nem lesz lehetséges.

A komáromi egészségügyi dolgozók a múlt héten, négy oltási központban csaknem 9400 érdeklődőt oltottak be. A közelgő ünnepek alatt a kórház  az oltóközpont nyitvatartási idejét az alábbiak szerint módosította:

– Normál üzemmód 2021.12.22-ig

– Az oltóközpont  2021.12.23. – 2021.12.28., 2021.12.31. – 2022.1.2. zárva lesz.

– 2021.12.29. – Comirnaty/Pfizer vakcináva oltanak, a regisztrált ügyfelek elsőbbséget élveznek

– 2021.12.30. – Comirnaty/Pfizer és Johnson & Johnson vakcinával is oltanak, előnyben lesznek a regisztrált ügyfelek

– 2022.01.3. Comirnaty / Pfizer vakcinával oltanak

– fontos, hogy az oltás iránt érdeklődők 2021.12.31-ig az NCZI-n keresztül regisztráljanak – https://vakcinacia.nczisk.sk , hogy az oltóközpont januárban a várokozók számához tudja igazítani a kapacitását.

A mobil tesztállomáson december 23-ig a megszokott időben 7.00-tól 15.00-ig lehet teszteltetni.  December 24-én, illetve január elsején a tesztállomás zárva lesz, december 25-én, 26-án, valamint január 2-án pedig  7.30-tól 11.30-ig fog működni.

agel

kép: pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetés