HAZA HÍR-MIX Jutalmazták a komáromi oktatási intézmények legsikeresebb diákjait

Jutalmazták a komáromi oktatási intézmények legsikeresebb diákjait

1151
hirdetés

Összesen 14 magyar és szlovák tannyelvű, komáromi alap-, közép és művészeti iskola 40 kisebb-nagyobb diákja vehette át június 21-én a 2021/22-es tanévben különféle területeken nyújtott nagyszerű teljesítményével kiérdemelt emléklapot, torkosságot és többféle belépőjegyet, bérletet, kupont Keszegh Béla polgármestertől, valamint Ondrej Gajdáč alpolgármestertől a helyi Tiszti Pavilon dísztermében. A legsikeresebbek pedig a Harsányi Alapítvány által 13 fiatalnak adományozott, fejenként 300 eurós pénzjutalomnak is örülhettek.

Az ünnepség nyitányaként a Komáromi Művészeti Alapiskola zongora szakának legeredményesebb tanulója, Bukor Emőke Zsuzsanna Liszt Ferenc Vigasztalások című művét adta elő. Majd műsorvezetőként Bajkai János, a Komáromi Városi Hivatal illetékes főosztályvezetője leszögezte: örvendetes, hogy a pandémiás kényszerszünet után, három év után ismét lehetőség nyílt e díjátadó megtartására. Egyúttal Keszegh Béla polgármestert felkérte a magyar nyelvű köszöntő beszéde megtartására.

A polgármester leszögezte: fontos megmutatni azt, hogy milyen sok ifjú tehetség – értékes ember jár a helyi oktatási intézményekbe, akikre mindnyájan büszkék lehetünk. Reményét fejezte ki, hogy a bel- és külföldi tantárgyi, művészeti és sportversenyeken eddig elért szép eredményeiket a későbbiekben továbbiak követik, s ekképp Komárom régi jó hírnevét is öregbítik majd a nagyvilágban.

„A tehetségük olyan kincs, ami az egész életükön át, még a nehéz időkben is velük marad, de azzal jól kell sáfárkodniuk. Annak köszönhetően is válogathatnak majd az élet nyújtotta lehetőségek közül, melyek hatására egyre jobban kinyílik számukra a világ. Csak a szorgos, kemény munka vezet kiemelkedő eredménekhez, sikerekhez…“ – fogalmazott. Egyúttal köszönetet mondott a pedagógusoknak és a szülőknek a diákok tehetségének kibontakoztatásában nyújtott segítségükért, a támogatóknak pedig a díjak biztosításáért.

Utána Ondrej Gajdáč hasonló tartalmú, szlovák nyelvű köszöntő beszéde következett. Komáromot a tálentumok városának nevezte, amely nagyon sok ügyes fiatallal büszkélkedik. Megjegyezte: a pandémia és a járványügyi szigor némileg a tehetséggondozást is korlátozta, mégis a diákok, szülők és pedagógusok összefogásának, igyekezetének köszönhetően a megrendezett tantárgyi, művészeti és sportversenyeken is születtek kiemelkedő eredmények. A díjazottaknak azt kívánta, hogy ha majd a felsőfokú tanulmányaikat esetleg külföldön is végzik, de az ottani egyetemeken megszerzett tudásuk birtokában térjenek vissza Komáromba, hogy azt idehaza kamatoztassák.

A beszédek után került sor a jutalmazottak egyenkénti méltatásával és fotózkodásával párosuló díjátadásra, amely során az oktatási intézmények által javasolt, általában 3-3 diák emléklapot, csokoládét, strandbérletet, mozibelépőt, az elmaradt fogadás helyett pedig a 3 Tripl´s gyorsfalatozóba szóló kupont vehetett át az említett városvezetőktől. Akadtak, akik egyéb halaszthatatlan elfoglaltságai miatt ezt má korábban megtették, vagy helyettük a tanáruk vette át a díjat. A legsikeresebb tizenhármak (számukra biztos szerencsés szám marad a 13) pedig a Harsányi Alapítvány által adományozott, fejenként 300 eurós pénzjutalomnak is örülhetett, amiből már akár egy kirándulásra is telik. Az eseményen a végzős „selyés“ gimnazista Koczkás Eszter gitáros-énekes is közreműködött.

Az alábbiakban olvasható, hogy melyik iskolából kiket fogadott a városvezetés, közülük a sárgával jelölt nevek birtokosai részesültek az említett pénzjutalomban.

Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk

hirdetés
Previous articleTaroltak a komáromi diákszínjátszók az 57. Jókai Napokon, a fődíj a Marianumba került
Next articleA harmadik évezred sürgősségi betegellátójával gazdagodott a komáromi kórház