HAZA RÉGIÓ Jubileumára készül az ógyallai Bellő tánccsoport

Jubileumára készül az ógyallai Bellő tánccsoport

1027
hirdetés

Sikeres munkájuk másfél évtizedes múltra tekint vissza

Obrázok1YXYXYXTizenöt évvel ezelőtt az ógyallai Konkoly-Thege Alapiskola egyik tanára gondolt egy nagyot és úgy döntött, tánccsoportot hoz létre. Még a tanári karban is többen azt hitték, hogy csak szalmalángként fellobbanó ötletről van szó, ám ők maguk is megdöbbentek, amikor látták, hogy milyen lelkesen ropják a táncot a gyerekek. Deme László tanár, a tánccsoport vezetője már a novemberi bemutatót szervezi.

– Szombaton fejeződött be egy ötnapos összpontosításunk, amelyet idén is Nagyszegpuszta egyik korhű házában tartottunk meg. Elsősorban a jubileumi fellépésre készültünk, amelyre egy másfél órás programot igyekszünk úgy összeállítani, hogy abban az eddig tanult táncokObrázok1 CDCCD valamennyije felbukkanjon. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen az elmúlt másfél évtized alatt csaknem száz táncosunk „nőtte ki” az együttest, sokan közülük főiskolákon, egyetemeken tanulnak, de a tánctól nem tudtak végképp elszakadni. A mátyusföldi, gimesi vagy zoboraljai táncok mellett a mezőségi, magyarlődi néptánc elemeit is alkalmazzuk a koreográfiákban.

A néptánc elkötelezettje, Deme László azonban azt is elárulta, hogy az elmúlt évek sikerei nem születhettek volna meg megfelelő háttértámogatás
nélkül: – Elsősorban az iskola vezetése biztosítja számunkra a megfelelő támogatást, de nagyon sokat köszönhetek az önzetlen szülőknek is, akik sok esetben vállalták már a gyerekek szállítását a fellépésekre, az összpontosításokon ellátták a szülői felügyeletet. Én bízom abban, hogy november 16-án, amikor az ünnepi gálaműsort mutatjuk be, mindannyian átérzik, hogy gyermekeik önfeledt táncában benne van az ő önzetlen segítségük is.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés