HAZA KULTÚRA Jubilál a Kútfeszt

Jubilál a Kútfeszt

1547
hirdetés

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre Komáromban a Kútfeszt összművészeti fesztivál

Lakatos Róbert, brácsaművész ésa Dalafa polgári társulás jóvoltából 2020 szeptemberében tizedik alkalommal kerül megrendezésre a KÚTFESZT összművészeti fesztivál.A seregszemle célja a felvidéki művészek bemutatása, de minden évben egy-egy jeles magyarországi vagy szlovák előadóművész is bemutatkozik a rendezvényen.

Az idei, jubileumi fesztivál szeptember 3-án veszi kezdetét, a rendezvény két megálmodója Lakatos Róbert és Gál Tamás Jöttünk külhonból című zenés előadói estjével.A verses-irodalmi összeállítás Tóth László verseiből készült, s néhány évvel ezelőtt CD-n is megjelent.

A fesztivál második napján, pénteken, szeptember 4-én 19.00 órától Zsapka Attila és Farnbauer Péter koncertjével folytatódik a műsor, 21.00 órától pedig Peter Lipa koncertjére várják a nézőket a szervezők. Szeptember 5-én a Balogh Kálmán &Gipsy Cimbalom Band lép színre a komáromi szívében található alkalmi színpadon, utána a Fats Jazz Band műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.

A vasárnap – mint minden évben – most is a gyermekeké. Szeptember 6-án, vasárnap 16.00 órától Écsi Gyöngyi és Kováts Marcell A világ kenyere című előadására, ezt követően pedig a Csavar Színház Asszooony! című mesejátékáravárják a legkisebb fesztiválozókat és szüleiket a fesztivál megálmodói.

A Kútfeszt minden előadása ingyenes, helyszíne a komáromi Európa udvar belső tere (a szökőkút mellett). A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap,Komárom Város, valamint a NyitraMegyei Önkormányzat támogatásával jött létre.

 

hirdetés
Previous articleAz András-napi vásár idén elmarad
Next articleSelyés diáklány a Nemzetközi németolimpia sikeres megoldója