HAZA DUNATÁJ Jogtalanul inkasszált a KOMVaK, vagy a bank tévedett?

Jogtalanul inkasszált a KOMVaK, vagy a bank tévedett?

938
hirdetés

Az inkasszóval való visszaélés súlyos bizalomvesztést okozhat a városi vállalatnak!

Az elmúlt hetekben furcsa banki tranzakciókra derült fény. Információink szerint a Lakásszövetkezet Tatra Bankban kezelt számláiról szokatlanul nagy összegű, több tízezer euró került inkasszóval a KOMVaK számlájára. Amikor a számlatulajdonosnak feltűnt a furcsa pénzmozgás, felülvizsgála-tot végeztek és megállapították, hogy a pénz tudomásuk nélkül, indokolatlanul és jogtalanul került a KOMVaK számlájára.

Tájékoztatásként elmondjuk, hogy a KOMVaK-nak joga van olyan szerződéseket kötni a fogyasztókkal, amelyek engedélyezik számára, hogy a fogyasztók számlájáról saját hatáskörében pénzt vehessen le. Ez egy olyan lehetőség, amely meggyorsítja a pénzügyi átutalásokat és előnyös a szolgáltatónak. Ezzel mindeddig csak megbízható, nagy szolgáltató cégek – mint a gázművek, az áramszolgáltató, posta, ill. a vízművek.

Ez a szolgáltatás a kölcsönös bizalmon alapul, feltételezve, hogy a kedvezményezett fél nem él vissza vele.

Ebben az esetben információink szerint a vízművek banktévedésre hivatkozott, amit a bank kategorikusan visszautasított. Érdeklődve várjuk minderről az illetékesek véleményét is, pld. Csintalan Miklós főellenőrét, vagy Szabó Béla alpolgármesterét, aki a KOMVaK felügyelő bizottságának is tagja.

Gondoljunk csak bele, milyen kellemetlenül érintene bennünket, ha hosszabb ideje nem kapnánk hírt számlamozgásunkról, s amikor az illető bankintézményben érdeklődünk, közlik velünk, hogy halálunk miatt korábban zárolták a számlát! Nem, ez nem tévedés, vagy elírás, hiszen ezzel a kellemetlen hírrel kellett szembesülnie a Szlovák Takarékpénztár az egyik komáromi kliensének. A hölggyel ugyanis a hivatalnok közölte, hogy őt törölték a banki nyilvántartásból, így mihamarabb igazolnia kell, hogy ő valójában még él! Mint kiderült, a kliens férjének elhalálozásakor az ő nevét is törölték, ebből adódott a félreértés.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleKell-e nekünk újabb magyar párt?
Next articleSzakmájuk mesterei