HAZA RÉGIÓ JÓ ÜGYÉRT FŐZNEK AZ IFJÚSÁGFALVAI LECSÓFESZTIVÁLON

JÓ ÜGYÉRT FŐZNEK AZ IFJÚSÁGFALVAI LECSÓFESZTIVÁLON

817
hirdetés

11800169_958220074240194_5934398921243487873_nImmár ötödik alkalommal kerül megrendezésre Ifjúságfalván augusztus 22-én, szombaton,a futballpálya mellett a Jótékonysági lecsófesztivál, amely a „Jó ügyért főzünk” szlogent viseli.

Ismét nehéz anyagi körülmények között élő és beteg embertársaink megsegítése a cél, amelyet a Kultúra-Agroturisztika-Hagyomány felvállalt.

„Idén egy 18 éves komáromfüssi lányon segitünk ! Marika három éves koráig élte boldog gyerekkorát, apja meghalt,´nagyon nehéz körülmények között élt anyjával

Sajnos a családi erőszak áldozata lett. Olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy eszméletét vesztette ,és azonnali operációra, beavatkozásra volt szügség. Kérdéses volt a kislány életbenmaradása. EKKOR LÉPETT KÖZBE A KISLÁNY NAGYBÁTYJA LACI, és ÉLETTÁRSA ÉVA. Marika életben maradt, de sajnos maradandó agykárosodás miatt, mozgásképtelen lett, csak feküdni tud, részben megvakult. Állandó felügyeletre van szügsége, képtelen létezni egyedül. Ezért sajnos nem tudnak munkát vállalni a nevelőszülők és egyre nehezebb a szükséges dolgok beszerzése. Marika nagyon kötödik Lacihoz és Évához, de sajnos még mindig felsír álmában a rossz emlékek hatására!

Marika életminőségén szeretnénk javitani a lecsófesztivál bevételével  – nyilatkozta érdeklődésünkre, Ham Erika a Kultúra-Agroturisztika-Hagyomány p.t. elnöke

Főzőcsoportok a helyi tíz eurós hozzájáruláson kívül becsületkasszába is lehet pénzt tenni, az összeget a Marika és családja megsegítésére fordítják. A jótékonykodás mellett ez egy főzőverseny is ahol is a résztvevő csapatok tetszés szerint bármit főzhetnek, ami a kondérban megfő, 1. kategoria :Lecsó 2.Kategoria:gulyás ,babgulyás ,minden ami kondérban fől.

A csapatok a 0940 740 628-as telefonszámon, e-mailben a ria6525@gmail.com címen vagy Ifjúságfalván a főút melletti Tip-Top büfében jelentkezhetnek. A délelőtt tizenegytől kezdődő rendezvényen kísérőprogramok és enni- innivaló várja az érdeklődőket.

Jelen lesznek a KN-Bikers motoros csapat tagjai és a gyorsulási bajnok Szabó István, alias COCÓ. Lassúsági motoros verseny is lesz. Látványos kutyás bemutatóval készülnek a gútai Kutyakiképző klub növendékei. Nem kis meglepetést tartogatnak számunkra Szlovákia harmadik legerősebb embere Kubovics Maros-Funer Strongman és barátja Strongman Marek Tóth, erőember bemutatójukkal.

Igazi családi szórakozás ígérkezik, hiszen a kicsik ugrálóvárazhatnak, trambulin de lesz arcfestés is lesz, sőt kiprobálhatják a hennafestés múvészetét, és lesz pónilovas fogat is. Emellett kézműves-foglalkozások is színesítik a műsort. Palacsintaevő és krumplipucoló verseny várja a versenyek szerelmeseit. A főzőversenyen pedig értékes díjak várnak a résztevőkre. Egész nap DJ Patrik szórakoztatja a közönséget sok meglepetéssel. A rendezvényt  utcabál zárja.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, segíteni vágyót!

A rendezőség és Ifjúságfalva község

https://www.facebook.com/events/103086663368044/

hirdetés
Previous articleDuna-parti helyszínen a komáromi Zenés Nyári Esték
Next articleGrónai tanítványai is a csúcsra törtek a szlovákiai thai box gálán