HAZA DUNATÁJ Jó hír a panaszos ügyfeleknek

Jó hír a panaszos ügyfeleknek

887
hirdetés

Tömeges kártérítési per indul

Amióta megjelentek a piacon az alternatív energiaszolgáltatók, talán a legtöbbet az Energetické centrum hallatott magáról, sajnos nem éppen pozitív értelemben.

Házaló ügynökeik szerte az országban agresszív ügyféltoborzásuk, számtalan esetben félrevezető praktikáik kapcsán híresültek el és a folytatás sem volt bizalomgerjesztőbb. Kampányuk lényege természetesen az olcsóbb áramszolgáltatás volt, ám az ügyfelek a túlfizetéssel zárt elszámolás után csak hosszas huzavona és várakozás után jutottak visszajáró pénzükhöz. Mi több, az olcsóbb áramszolgáltatás helyett az ügyfelek panaszai alapján az Árszabályozási Hivatal olyan törvénysértő számlázásokra is fényt derített, amikor az általuk elfogadott fix árnál akár 300 százalékkal is többet fizettettek. Az ilyen praktikákért és a határidők be nem tartása miatt az energiaszolgáltatóra komoly büntetés vár. Emellett viszont jó hír a pórul járt ügyfelek számára, hogy az állam jóváhagyta a tömeges kártérítési per indítását a társaság ellen, így sor kerülhet az ügyfelek kárpótlására is. Ők a poprádi S.O.S. Fogyasztóvédelmi Társasághoz fordulhatnak panaszukkal. A kitöltendő űrlapokat a www.sospotrebitelov.sk honlapról töltsék le, majd küldjék a megadott címre. A szolgáltató új vezetése hajlandónak mutatkozik a peren kívüli megegyezésre.

S hogy mindebből mi a tanulság? Soha ne dőljünk be a tolakodó, agresszív, félrevezető kampánynak, a csábítónak tînő árajánlatoknak és ne döntsünk ajtóban elhadart, bemagolt rábeszélés hatására, mert az esetek többségében csak ráfizethetünk. Kérjünk nyomtatott tájékoztató anyagot (mely a tapasztalatok alapján eléggé jellemző módon elég nehezen kerül elő az ügynökök aktatáskájából), ne mulasszuk el elolvasni az apróbetűs részeket és mindennek nézzünk alaposan utána! S főleg soha nem döntsünk elhamarkodottan!

 

-zsu-

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleDunaszerdahelyen emlékművet avattak a jogfosztottaknak
Next articleBastrnák tetteiért MOST fizetünk?