HAZA RÉGIÓ Javuló mutatókkal dolgozik a rendőrség Dél-Komáromban

Javuló mutatókkal dolgozik a rendőrség Dél-Komáromban

1233
hirdetés

sswwA Komáromi Rendőrkapitányság nemrég tette közzé hivatalos jelentését az elmúlt esztendőről. Dr. Bolehradsky Szilveszter rendőr alezredes, kapitányságvezető beszámolójából kiderül a rendőrség a márciusi rendkívüli téli időjárás, a júniusi árvíz, és a jogi környezet folyamatos változása miatt kihívásokkal teli évet tudhat maga mögött.

A rendőrség munkatársai tavaly városunkban 510 bűncselekményről szereztek tudomást, ami 45 %-al kevesebb a 2012-ben regisztrált mintegy 1000 bűncselekménynél. A közterületen elkövetett bűncselekmények száma az elmúlt 5 év alatt ugyancsak tavaly volt a legkevesebb. Kiskorú veszélyeztetése tekintetében az elmúlt öt év legkedvezőbb adatát szintén 2013 hozta. Embercsempészés tekintetében is csökkenés tapasztalható. A garázdaságok száma azonban 11-ről 16-ra emelkedett, ugyanakkor javulásként értékelhető, hogy a kábítószerrel való visszaélések száma 18-ról 1-re csökkent.

Tavaly a lopások adták az elkövetett összes bűncselekmény 44 %-át. A bekövetkezett 24 %-os csökkenés ugyancsak jelentősnek mondható.

A rablások száma 5-ről 3-ra csökkent. Zsarolás 2013-ban nem történt. A kifosztások száma stagnált, 4 maradt. Az elzárással is büntethető szabálysértések száma mindösszesen 1-gyel, 178-ról 177-re csökkent 2013-ban. A város közigazgatási területén 128 közlekedési baleset következett be a tárgyalt évben, melyek elsődleges oka a figyelmetlenség volt.

A javuló közbiztonsági adatok oka a jelenlét fokozása volt. A szolgálatot ellátó egységek munkáját, azok szolgálati idejét oly módon szerveztük meg, hogy amennyiben egyéb körülmény nem lépett fel, úgy a rendőri lefedettség állandó volt. Az önkormányzata 2011 nyarán 10 millió forint támogatásban részesítette a Komáromi Rendőrkapitányságot. A támogatás célja a fokozott rendőri jelenlét biztosítása volt. A támogatás, mint azt az előbbi adatok is bizonyítják elérte célját. A kapitányság az értékelt időszakban mind rendészeti, mind bűnügyi téren összességében javult intézkedési, nyomozás eredményességi mutatókkal hajtotta végre a feladatait, ugyanakkor ahhoz, hogy valamennyi területen javulásról lehessen beszámolni, további feladatokat kell még végrehajtanunk – tette hozzá a kapitányságvezető.

komarom.hu

hirdetés