HAZA BELFÖLD Jaroslav Naď megerősítette, hogy növelnék a lőszergyártás kapacitását

Jaroslav Naď megerősítette, hogy növelnék a lőszergyártás kapacitását

350
hirdetés

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter megerősítette, hogy növelnék a lőszergyártás kapacitását Szlovákiában. Jelezte, hogy a kérdésről egyeztetni fog Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztossal annak szlovákiai látogatása során. Erről szerdán tájékoztatott a védelmi tárca vezetője.

Illusztráció, Pixabay

„Meglátogatjuk a lőszereket gyártó cégeket, hogy a kapacitás további növeléséről tárgyaljunk. Már eddig is hoztunk erre vonatkozó intézkedéseket, és még tovább akarjuk növelni a kapacitást” – jelentette ki Naď. Hozzátette, úgy gondolja, ehhez a kérdéshez még az Európai Bizottság is hozzá fog szólni.
Naď tájékoztatása szerint a lőszergyártás már megduplázódott, és most további száz százalékkal akarják növelni a termelést. „Ehhez beruházásra lesz szükség, egyeztetni fogunk az európai biztossal” – tette hozzá a miniszter.
A biztos látogatásának időpontjáról nem tájékoztatott, mivel azt még nem erősítették meg.
Az európai biztos a héten jelentette be, hogy az Európai Unió intézkedéseket hoz az Ukrajnának szánt lőszerek gyártását illetően, 11 európai ország 15 vállalata venne részt ebben. Elmondta továbbá, az ukrajnai háború a lövészárkokban zajlik, az ukránoknak lőszerre van szükségük. Az ukrán hadsereg már hetek óta kéri az EU-tól a 155-ös kaliberű lőszerek szállítását.

TASR

hirdetés
Previous articleA bélparaziták veszélyt jelentenek szervezetünkre
Next articleMájus 1-én kerül sor a 47. Komárno – Komárom Nemzetközi Utcai Futóversenyre