HAZA HÍR-MIX Ismét nemzetközi bojlis horgászverseny volt járásunkban

Ismét nemzetközi bojlis horgászverseny volt járásunkban

6052
hirdetés

Nagyszabású, nemzetközi horgászversenyre került sor járásunkban. A Szlovák Horgászszövetség Komáromi városi szervezete a komáromi MMpeca horgászüzlettel karöltve rendezte meg a Komáromtól 7 km-re fekvő Keszegfalu határában található Konkoli horgásztaván az 1. MMpeca Konkoli Carp Cup 2017 elnevezésű bojlis csapatversenyét.

Maga a verseny 2017. június 30.-ától egészen 2017. július 5.-ig tartott megszakítás nélkül. Összesen tehát 125 óra állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megmutathassák ügyességüket, rátermettségüket. A versenyen csak a ponty, valamint az amúr volt pontozva, betartva az előírt minimális 3 kg-os alsó súlyhatárt. Minden kifogott hal a bírók általi mérés, dokumentálás illetve ellátása után vissza lett engedve éltető elemébe. Maga a versenypálya két szektorból állt. A szervezőbizottság a komáromi városi horgászszövetséggel karöltve a verseny előtt 10 mázsa 3-5 kg átlagsúlyú pontyot helyezett ki a tóba 5080 EUR értékben.

A verseny kezdetekor 14 csapat regisztrálta magát. A megnyitót és a helyek sorsolását követően a szervezők finom babgulyással kedveskedtek a versenyzőknek. Minden csapat max. négy bottal horgászhatott. A fogásokat tekintve a verseny végéig nem lehetett tudni, ki lesz a megmérettetés abszolút győztese, valamint az egyes szektorokban kik fognak az élen végezni, valamint kié lesz a verseny legnagyobb hala elismerés. Ezekre az eredményekre egészen a verseny végéig minden egyes csapatnak meg volt az esélye. Igen szoros és kiélezett versenyben, amikor is a lefújás előtt 10 perccel még mindig nem volt meg a győztes, jött a főbírónak a mindent eldöntő telefonhívás az egyik csapattól. Ekkor dőlt el a végeredmény. A verseny abszolút győztese a nyitrai MIKBAITS TEAM Slovensko 1 –es csapata lett (Gyurický N., Gyurický K., Múdry A.), akik 2500,- EUR-os értékben vehették át a verseny fődíját, ami csónakot, hozzá tartozó villanymotor, valamint 1000,- EUR készpénzt tartalmazott. Az A szektorban a komáromi FIRST MIL(e) Baits csapata végzett Vašaš L., Šeben M. és Demes I. összetételben, míg a B szektorban a szenci MIKBAITS TEAM Slovensko 2-es csapata diadalmaskodott Hofierka P., Strnad A. összetételben. A verseny legnagyobb haláért járó díjat a szenci Hofierka Péter vehette át, neki sikerült egy kis időre fogságba ejtenie egy 13,80 kg-os amúrt, mely a mérlegelést és fotózást követően visszanyerte szabadságát.

A szervezők köszönettel tartoznak mindazoknak, akik nagyban hozzájárultak hogy ez a verseny megszülethetett és lebonyolításra kerülhetett. Köszönet érte!

 

Text/fotó: Fuisz Attila

hirdetés
Previous articleDacia Duster Blackshadow 4×4: Egy mutatós és sokat tudó akciómodell
Next articleÖrsújfalu nem maradhat kultúrház nélkül