HAZA RÉGIÓ Ismét nemzetközi bojlis horgászverseny volt járásunkban

Ismét nemzetközi bojlis horgászverseny volt járásunkban

807
hirdetés

Újból nagyszabású, nemzetközi horgászversenyre került sor járásunkban, mégpedig a Komáromtól 7 km-re fekvő Keszegfalu határában található, a Szlovák Horgászszövetség Komárom városi alapszervezete által kezelt Konkoli horgásztavon.

Maga a verseny 2023. május 22.-étől egészen 2023. május 27.-ig tartott megszakítás nélkül. Összesen tehát 125 óra állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megmutathassák ügyességüket, rátermettségüket. A megmérettetésre 20 csapat regisztrált Szlovákiából és Csehországból. A versenyen csak a ponty, valamint az amúr volt pontozva, betartva az előírt minimális 45, illetve 60 cm-es hosszhatárt. Az összes kifogott hal a bírók általi mérés, dokumentálás illetve ellátása után vissza lett engedve éltető elemébe. Maga a versenypálya két szektorból állt. A csapatok max. négy bottal horgászhattak, csalinak csak pellettet, illetve bojlit használhattak. Mindkét szektorban 10-10 csapat volt elhelyezve a tó teljes hosszában. Azt, hogy melyik csapat melyik helyen horgászott, egy kétfordulós sorsolás döntötte el a megnyitó után. A szervezőbizottság a komáromi városi horgászszövetséggel karöltve a verseny előtt 65 db 6-9 kg-os pontyot helyezett ki a tóba. A versenyzők és a szervezők, a kedden este érkezett nagyon erős, jégesővel, szélviharral kísért özönvízszerű felhőszakadás után felmérve a felszerelésben és a sátrakban keletkezett anyagi károkat, személyi sérülés nem történt, továbbra is kitartóan vették üldözőbe a pikkelyeseket. Sajnos itt is, ugyanúgy, mint a két héttel ezelőtti versenyen, a kisebb pontyok és amúrok voltak étküknél. De azért itt is sikerült pár darabosabb uszonyost szákba terelni egy időre. A versenybírok a főbíró Fuisz Attila, és helyettese Borovicza Ferenc irányítása alatt, az előzetes tervek alapján, a reggeli és az esti órákban járták a csapatokat a fogás mérése végett. Minden 10 kg feletti halat a versenyzőknek külön kellett jelezni a bírók felé, akik azonnal, és ez lehetett akár éjféli időpontban is, rendkívüli mérést hajtottak végre, ezzel is kerülve az esedékes sérüléseket a nagyobb a halaknál. Minden fogás után 9,99 kg-ig 1 pont, 10 kg-tól 14,99 kg-ig 1,5 pont, és 15 kg felett 2 pont járt minden egyes kilogramm után. A 125 órás horgászat után, szombaton reggel 9 órakkor megszólaló dudaszó jelezte a verseny végét. Mind a 20 regisztrált csapatnak sikerült fogást elérnie, kinek többet, kinek kevesebbet. Az összesített adatok alapján megszületett az idei Konkoli Carp Cup 2023 verseny végeredménye:

  1. SATURBAITS TOMA CT (ifj. Toma Gábor, Toma Gábor, Czigle János)             374,66 p.
  2. CT TROGÁRI (Čertík, Babulic, Galo)                                     269,61 p.
  3. TEVE TEAM Nesvady (Pásztó, Bódis, Szabó)             268,95 p.

Legnagyobb hal:        Pásztó Tibor – TEVE TEAM Nesvady                     ponty – 12,80 kg

Sektor A:        1.         BPM CARP Team      (Bohuš, Paluska, Majka)                 178,85 p.

Sektor B:        1.         SATURBAITS KAMENIČNÁ CT                                       150,44 p

(Toma Norbert, Kacz Ádám, Toma Géza)

A győztesek a szervezőktől az elért eredményekért pénzdíjakat, tárgyi jutalmakat vehettek át az eredményhirdetéskor. Itt meg kell azonban említenem, hogy a mai előrehaladott világban, nagyon nehéz támogatókat találni. De azért mindig akadnak olyanok, akik áldoznak bizonyos összeget ilyenfajta dologra. Nem szeretném megbántani egyetlen támogatónkat sem, ezért inkább nem fogom most név szerint említeni őket, nehogy véletlenül valakit kihagyjak. Egyesek pénzbeli, mások tárgybeli segítséget nyújtottak. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az egész szervezőbizottság nevében minden egyes jelenlegi és jövőbeli támogatónknak, a médiáknak, valamint mindazoknak, akik nagyban hozzájárultak és hozzá fognak járulni, hogy ez a verseny megszülethetett és lebonyolításra kerülhetett. Köszönet érte!

Fuisz Attila

hirdetés
Previous articleCsökkent a NATO-tagság támogatottsága Szlovákiában
Next articleÓdor: Szlovákia továbbra is minden téren támogatni fogja Ukrajnát