HAZA KÜLFÖLD Ismét Európa legjobb fesztiválja lett a Sziget

Ismét Európa legjobb fesztiválja lett a Sziget

876
hirdetés

indexA Sziget – 2012 után – ismét Európa legjobb nagyfesztiválja lett az European Festival Awards versenyén – közölte csütörtökre virradó éjszaka a Sziget Szervezőiroda az MTI-vel.

    Közleményük szerint szerdán késő este, a hollandiai Groningenben jelentették be a 2014-es év legjobb európai fesztiváljait versenyre hívó European Festival Awards győzteseit.
    A Sziget három kategóriában is a döntősök között várta a végeredményt a verseny díjátadó gáláján. A három éve a „Legjobb Nagyfesztivál” elismerést besöprő fesztivál ezúttal ismét elnyerte a legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerés „fődíját”, azaz a nagyfesztiválok kategóriában az első helyezést. Olyan rendezvényeket előzött meg, mint a Roskilde, a Tomorrowland, a Rock Werchter vagy a Rock am Ring – ismertetik.
    A „szigetes” fesztiválok, azaz az óbudai Sziget fesztivál, a VOLT Fesztivál, és a MasterCard Balaton Sound, illetve a Nagyon Balaton egyik zászlóshajójaként megismert B.my.Lake összesen öt kategóriában szerepelt a 2014-es év Európa legjobb fesztiváljait díjazó European Festival Awards versenyében. Mindegyik fesztivál – a saját mezőnyében – a legjobbak között végzett.
    „Hihetetlen, hogy második alkalommal is elnyertük ezt a jelentős díjat ebben az erős mezőnyben” – mondta a közlemény szerint Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, aki szerint az utóbbi évek fejlesztései, a szolgáltatások bővítése, az izgalmas látványvilág valamint a kulturális sokszínűség, a nemzetköziségéből és a változatos programkínálatból adódó egyedi hangulat mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a Sziget megerősítette pozícióját és ismét megszerezte az öreg kontinens legjobb nagyfesztiváljának járó elismerést.


MTI

hirdetés
Previous articleEsély új munkahelyek létesítésére
Next articleHalálra fagyott egy ember Komáromban