Kezdőlap RÉGIÓ Ismét büszke lehet a gútai magániskola…

Ismét büszke lehet a gútai magániskola…

1161
MEGOSZTÁS

Ballán Zsolt, a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola vendéglátóipari szakán tanuló diákja április 3-án, a Dunaszerdahelyen megrendezett KUKKONIA GASTRO CUP gasztronómiai versenyen második helyezést ért el. A gasztronómiai verseny első alkalommal került megrendezésre, melynek a dunaszerdahelyi MOL ARÉNA VIP GOLD termének látványkonyhája és tágas tere adott otthont.

A versenyen a régió számos iskolája vett részt: a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola Dunaszerdahelyről, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola Dunaszerdahelyről, a Jednota FSZ Magán Szakközépiskolája Somorjáról, a hidaskürti Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, a galántai Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, illetve a hidaskürti Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola nagymegyeri kihelyezett tagozata. Két kategóriában zajlott a megmérettetés, az egyikben a szakácsok, a másikban pedig a pincérek indultak. Ballán Zsolt a pincérek között nevezett be a versenyre. A pincéreknek több feladatot kellett teljesíteniük: megteríteni egy főasztalt négy személy részére, illetve egy segédasztalt, összeállítani egy alkalomhoz illő ital- és menüsort, valamint bemutatni a megfelelő felszolgálási módot. Maga a verseny mind a szakácsok, mind pedig a pincérek részéről magas színvonalon zajlott. A szakácsok szakmai zsűrijében Segal Viktor mesterszakács, Horváth Szilveszter mesterszakács, Ivan Vozár a szlovák szakács- és cukrászcsapat menedzsere, Bindics Imre mesterszakács foglalt helyet. A pincérek szakmai
zsűrijét Ladislav Polák gasztronómiai szakember, Kőmíves Csaba volt szállodamenedzser és egyetemi oktató, Kovács Attila sommelier alkotta. A rendezvény fő szervezője és védnöke a Szakácsok és Cukrászok Junior Klubjának elnöke, valamint a Kukkónia Polgári Társulás volt. Maga a versenyző a következőképpen nyilatkozott a versenyről:
– Jómagam bevallom, napokig lámpalázasan készültem és kijelenthetem, hogy a verseny során tanultak még jobb pincérré tettek engem. A vendéglátói szakmában ez volt az első komolyabb versenyem, a második helyen végeztem, amire rettentő büszke vagyok, mivel erős volt a verseny mezőnye.
Méltán mondhatja el a gútai magániskola, hogy nemcsak az iparművészet területén büszkélkedhet a tanulóival, hanem a szolgáltatási szakokon is.

Dr. Szokol Katalin

DUNATÁJ HETILAP 16/2019

 

hirdetés