Kezdőlap RÉGIÓ Iskolaszünetek és felmérések időszaka kezdődik

Iskolaszünetek és felmérések időszaka kezdődik

292
MEGOSZTÁS

A tavaszi szünet Pozsony (Bratislava), Nyitra (Nitra) és Nagyszombat (Trnava) megyében február 17. és 21. között lesz, a következő héten pedig Besztercebánya (Banská Bystrica), Zsolna (Žilina) és Trencsén (Trenčín) megyében. Kassa (Košice) és Eperjes (Prešov) megyében március 2. és 6. közt élvezhetik a tavaszi szünetet a gyerekek.


A húsvéti szünet április 9-től 14-ig tart, április 15-én, szerdán folytatódik a tanítás. A nyári szünet július 1-től augusztus 31-ig tart, a 2020/2021-es tanév szeptember 2-án, szerdán kezdődik.
Az alapiskolák kilencedikes tanulói április 1-jén és 2-án írják a Tesztelés 9 országos központi felmérőt, az első napon matematikából, szlovák nyelvből és irodalomból, valamint magyar nyelvből és irodalomból, a második napon ukrán nyelvből, valamint szlovák nyelvből és irodalomból. A felmérőket a nyolcosztályos gimnáziumok negyedikes tanulóinak is meg kell írniuk. „A felmérő eredménye adja az alapot a középiskolai felvételikhez” – tette közzé az oktatásügyi tárca.
A középiskolai írásbeli érettségik március 17-e és 20-a között lesznek. A szóbeli érettségiket május 18-a és június 5-e között tartják, a pontos dátumokat a járási hivatalok oktatásügyi osztályai határozzák meg.

 

DUNATÁJ HETILAP 3/2020

Kép: pixabay

hirdetés