HAZA RÉGIÓ Irány a komáromi kórházudvar – lendületben a FB-önkéntesek!

Irány a komáromi kórházudvar – lendületben a FB-önkéntesek!

771
hirdetés

kórház-221

„A kórháztakarításhoz már biztos lesz traktorunk és utánfutónk is.“ – írja az egyik FB-bejegyzésben Szuri András, a komáromi kórháztakarítás főszervezője. Az önkéntességben az a szép, hogy valahogy mindig egymásra tudnak találni azok az emberek, akik közösségükért és városukért tenni szeretnének – önzetlenül és nem érdektől fűtve.

Lesz traktor és utánfutó, újra lesz tábori büfé és sok-sok megtöltésre váró szemeteszsák. Ilyenkor mindig az a fő kérdés a szervezői oldalon, hogy vajon ezúttal hányan jönnek el. Hány ember érzi azt, hogy elég volt. Elég volt abból, hogy mindig a politikusainkat hibáztatjuk mindenért. Elég volt abból, hogy elmegyünk egy eldobott Horalky-zacskó mellett, elegünk van abból, hogy a szél fújja a szemetet és a fecskendőket a komáromi kórház udvarán.

kórház 44

Persze okkal merül fel számos kérdés: „Mi a fészkes fenét keresnek egy magáncég udvarában a civilek? Miért nem oldja meg a cég a tatarozást és a takarítást? Pedig minden hónapban fizetem az egészségbiztosítási illetményt.“ Igen, számos kérdőjel fogalmazódik meg ilyenkor, s talán ennyi év önkéntesmunka és szervezés után bátran kijelenthetem: a törzsgárda tagjai nem kérdeznek. Egyszerűen csak csinálják azt, amit kell.

Megértik és felfogják azt, hogy a kórház számukra politikamentes közérdek. Vagy azért, mert ott születtek, vagy azért, mert ott szültek. Ott aggódtak édesanyjuk felépüléséért, onnan hívtak telefonon, amikor nagypapájuk éjjel örökre elköltözött.

kórház 33

A kórház ügye mindnyájunk közös ügye! Ezt tudatosítva, s ezt szem előtt tartva hívogatunk minden jószándékú embert a következő önkéntesnapunkra, melyre ezúttal május 10-én kerül sor. Terveink szerint most befejezzük azt, ami még hátravan a kerítés lefestéséből. Folytatjuk a kórházudvaron található zöld hulladék elszállítását, elvégezzük a fazonigazítást a fákon és a cserjéken. Virágot ültetünk, s a padokat is új köntösbe öltöztetjük.

Mi már nagyon lelkesek vagyunk, s hívogatunk minden tenni vágyó embert! Bízva Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes gondolataiban, újra várjuk az önkénteseket május 10-én, 8:00-kor: „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.“

kórház 55

Amire szükség van: mindenre, amit rejt a fészer (kesztyűk, gallyvágók, fejszék, seprűk,…)…

Ami biztosított: a kórház vezetősége vállalta, hogy megvásárolja a szükséges festéket, lesz továbbá kaja-pia, kávé bőven, hogy győzzük szuflával…

Amit kérünk: egy autogramot az akció elején – minden résztvevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy tudatosítja, az önkéntesmunka csak egyéni felelősség-vállalással valósulhat meg…

Részletesebb tájékoztatást a Komáromi Önkéntesek címet viselő FB-csoport nyújt. Ezúton is köszönjük minden régi és új önkéntesnek a munkát, a szponzoroknak az önzetlen támogatást! Hajrá, Komárom!

 

 

sziakomarom.sk

hirdetés
Previous articleIndul az MKP EP-választási kampánya
Next articleÁlmaink Afrikája