HAZA RÉGIÓ Ingyenes koncertek, családi programok, finom borok és babgulyás

Ingyenes koncertek, családi programok, finom borok és babgulyás

1040
hirdetés

unnamed7

Szeptember 4. és 6. között kerül megrendezésre a 8. Komáromi Borkorzó a Klapka téren és környékén. A borkorzó az őszi komáromi programok egyik meghatározó rendezvényévé nőtte ki magát. A szeptember első hétvégéjére tervezett fesztivál nem csak színvonalas gasztronómiai élményt ígér, de számos programot kínál a család valamennyi tagja számára. A fesztivál célja nem csupán a gasztronómiai, hanem a kulturális értékeink bemutatása is. Ezért a nemzetközileg elismert művészek mellett teret ad a környékbeli előadóknak is.

PÉNTEKEN többségében a régióból származó zenekarok állnak színpadra. Délután a Memória társulat, a Dunaj-Dunajíček tánccsoport lép színpadra, őket követi a Borostyán verséneklő együttes, majd Korpás Éva és Madarász András koncerjte. Az estét a ZSEB zenekar fellépése zárja.

SZOMBATON a Komáromi Jókai Színház gyermekműsorával kezdődik a délután, utánuk A Farkas a Mézes a Német meg a Bob koncertje következik. A Komáromi Borkorzó egyik legnevesebb fellépője, a Prima- és kétszeres Artisjus-díjas magyar népdalénekes, PALYA BEA koncertje este 20.00 órától kezdődik. Őt követően Ölvecky András mutatkozik be egy új dzsessz-zenekarral, majd Kovács József és zenekara szórakoztatja a közönséget.

VASÁRNAP  a Vidám fiúk, majd a Divided by Zero lép fel. A fesztivált PETER LIPA és csapata zárja, akinek neve önmagában garancia a kellemes kikapcsolódásra. Az ő koncertjük 20.00 órától kezdődik.

unnamed (1)

A fesztiválhoz különböző KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYEK is kapcsolódnak, melynek keretén belül a RÉVBEN Fotojako és a Rév közös kiállítása lesz látható Kincs, ami nincs címmel. Az itteni programok Folkpódium címen pénteken 17:00 órától kezdődnek, ahová kicsiket és nagyokat egyaránt várnak. Fellépnek: Tintér Gabi, Méhes Kata, Motolla műhely, Hárompatak és a Varsányi együttes. A fesztivál ideje alatt is várja a kikapcsolódni vágyókat a BOR- ÉS FRÖCCSTERASZ a múzeumkertben. A kellemes italok mellett élő zene biztosítja majd a jó hangulatot. Szombaton délelőtt pedig az Anglia-parkban BABLEVESFŐZŐ VERSENY lesz – lévén a fesztivál célja megmutatni a gasztronómia és a kultúra terén meglévő értékeinket. A versenyre várják a jelentkezőket.

A fesztiválozók az alábbi PINCÉSZETEK legjobb borait kóstolhatják és vásárolhatják meg. Környékbeli borászok: Bott Frigyes (Muzsla), Zalaba pincészet (Muzsla), Hengerics Péter (Kővágó), Kasnyik családi pincészet (Kürt), Mátyás pince (Kisújfalu), Borvin (Bátorkeszi), Château Rúbaň (Fűr), Georgina családi pincészet (Gúta), HR Winery (Gúta), Amicius Pincészet (Bátorkeszi). Idén Szekszárd lesz a vendégrégió, ahonnan a Takler borbirtok és Németh János mutatkozik be. (Az esemény FB-oldalán napról napra többet tudhat meg róluk!)

unnamed (2)

„Bár a Komáromi Borkorzóra távoli vidékekről is várjunk a látogatókat, mégis azt szeretnénk, hogy elsősorban a komáromiak rendezvénye legyen. Az előadók nagy része környékbeli, borászaink pedig már a legjobbak közé küzdötték fel magukat. Meggyőződésünk, hogy számtalan olyan érték van térségünkben, amelyre nem csupán büszkék lehetünk, hanem a helyi turizmus fejlesztésének alapjául is használhatunk. Többek között ezért is tartjuk fontosnak a Komáromi Borkorzó megszervezését” – vallja a város polgármestere. Hozzátette, fontos célként jelent meg, hogy a belvárosi éttermek rá tudjanak csatlakozni a fesztiválra.

A fesztivállal kapcsolatos információkat a www.komarno.sk/korzo honlapon illetve az esemény FB-oldalán találják meg az érdeklődők.

SZIAKOMAROM.SK

hirdetés