HAZA DUNATÁJ Illő lenne észre venni, hogy ELMENT A HAJÓ!

Illő lenne észre venni, hogy ELMENT A HAJÓ!

940
hirdetés

Dél-Komáromban folytatódnak azok a munkálatok, melyek során a teherkikötő korszerűsítése és a tehergépkocsik, valamint a hajók átrakodási rendszerének modernizációja valósul meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében történik, a beruházás összköltsége 895 millió forint, melyből 761 millió forint uniós és állami támogatás.

Meg nem erősített információink szerint a dél-komáromi kikötő felújítását az tette lehetővé, hogy nyilvánvalóvá vált, az új komáromi Duna-híd építésével nem valósul meg a két város és a nemzetközi vasúthálózat új összeköttetése, mert a korábban tervezett híddal ellentétben ez csak közúti lesz. Dél-Komáromban viszont a kikötő és a vasúthálózat közelsége adott. A Port Danube Kft. a fejlesztés során a partot függőleges partfal kiépítésével alkalmassá teszi az ipari méretű rakodásokra. A magas parton kialakítandó térburkolatot a közúti szállítással a helyszínre érkező anyagok (konténerek) átmeneti szabadtéri tárolására alakítják ki. A jelenlegi hajóállás területén megvalósuló korszerűsítéssel
a vízi szállítás jelentősen tehermentesíti a nagy távolságra történő közúti szállításokat. Ezzel a fejlesztéssel egyidejűleg adott a kérdés is: Kik alkotják azt a légvárakat építő képviselői csoportot, amely még ezek után is az észak-komáromi kikötő áthelyezését szorgalmazza?

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés