HAZA BELFÖLD Igor Matovič pénzügyminiszter marad, nem váltotta le a parlament

Igor Matovič pénzügyminiszter marad, nem váltotta le a parlament

439
hirdetés

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter marad, nem váltotta le a parlament. Menesztésére 73 képviselő szavazott a jelenevő 124-ből. Leváltásához a képviselők egyszerű többségének szavazatára lett volna szükség.
A leváltás ellen szavaztak az OĽANO képviselői, de a párt 10 képviselője nem vett részt a szavazáson. Matovič leváltására szavaztak a Smer-SD és az SaS képviselői, Martin Klus (SaS) kivételével, aki nem volt jelen. A Sme rodina képviselői szintén a leváltás ellen szavaztak vagy tartózkodtak, illetve nem nyomták meg a jelenléti gombot.
A leváltásra szavaztak a Hlas-SD, a Republika és az ĽSNS képviselői is, továbbá Miroslav Kollár és Tomáš Valášek (mindkettő független). Nem vett részt a szavazáson Štefan Kuffa, Filip Kuffa, Tomáš Taraba, valamint Katarína Hatráková, továbbá a Za ľudí képviselői.
Matovič leváltását az SaS kezdeményezte, 32 parlamenti képviselő támogatta az indítványt, a liberális párt képviselőin kívül Miroslav Kollár és Tomáš Valášek (mindkettő független), valamint a Hlas-SD kilenc képviselője.
„Matovič nem az állampolgárok érdekeinek megfelelően látja el a feladatait. Pénzügyminiszteri tevékenysége során alkotmánysértést és törvénysértést követett el, és aláássa a polgári társadalom közfunkciók tisztességes és felelősségteljes betöltésébe vetett bizalmát” – állt az SaS indoklásában. A párt szerint Matovič az ötleteivel feldúlja az államháztartást és nehezíti a kormány munkáját.

TASR

KÉP: facebook

hirdetés
Previous articleJóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy ukrajnai régió annektálásáról szóló szerződéseket
Next articleMi is „testvérkedtünk”