HAZA RÉGIÓ Idén is TeSZEDD!

Idén is TeSZEDD!

717
hirdetés

teszedd-headerA Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából idén május 9-11. között zajlik majd a TeSzedd! országos takarítási program. Komárom is csatlakozik az akcióhoz!

Tavaly összesen 1075 helyszínen több mint 100 ezer önkéntes vett részt az akcióban, köztük Komárom is, idén ezt szeretnénk túlszárnyalni! Hiszünk abban, hogy minél népesebb azok tábora, akik környezettudatos módon élik a mindennapjaikat, annál többen akarnak majd csatlakozni hozzájuk!

Nem véletlen tehát, hogy hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma ebben az évben minden szempontból átlépi a határait: amellett, hogy háromnaposra bővül, hazánk nemzetközi porondra is lép vele. A TeSzedd! akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” („Tisztítsuk meg Európát!”) nevű összeurópai kezdeményezéshez csatlakozik Magyarország.

A TeSzedd! akcióba minél szélesebb körben igyekszünk bevonni a lakosságot. Főként diákokat, fiatalokat, valamint vállalatok, cégek, önkormányzatok, civil szervezetek képviselőit és természetesen a gyerekes családokat mozgósítjuk.

A TeSzedd! akciónak komoly közösségépítő szerepe van, hiszen kiváló alkalmat ad arra, hogy az emberek időt töltsenek, beszélgessenek egymással, amire a mai világban hatalmas szükség van.

Ráadásul közös társadalmi felelősségünk környezetünk tisztán tartása és a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése, azért, hogy gyermekeink és unokáink számára is megőrizzünk egy élhető környezetet. Ez csak akkor lehet eredményes, ha minél többen példát mutatunk ezen a területen. Ezért buzdítunk arra Téged is, hogy legyél újra az önkéntesünk!

Ha tudsz egy szemetes helyet, amit szívesen megtisztítanál, vedd kezedbe az irányítást és legyél Te is helyi koordinátor, szervezd meg a saját találkozási pontod! Ha inkább egyénileg csatlakoznál valamelyik találkozási ponthoz, arra is lesz lehetőséged, önkéntesként április elejétől jelentkezhetsz az akcióra. A regisztráció mindkét esetben az interneten történik, jelentkezni május 2-ig lehet.

Az idei TeSzedd! akcióval kapcsolatos minden részletet megtalálsz a www.teszedd.hu weboldalon, kattints, tájékozódj és jelentkezz!

Kérdéseddel fordulj bizalommal Komárom város környezetvédelmi referenséhez!

Juhász Márton
környezetvédelmi referens
34/541-300
juhasz.marton@komarom.hu

komarom.hu

hirdetés
Previous articleAz egyházak állami finanszírozásának megszüntetéséről kezdeményeznének népszavazást Szlovákiában
Next articleZemkó Margit nem jelölteti magát