HAZA HÍR-MIX Idén is lesz Komáromi Egyetemi Napok

Idén is lesz Komáromi Egyetemi Napok

1668
hirdetés

sajtokepImmáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Selye János Egyetem, és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata a Komáromi Egyetemi Napok elnevezésű rendezvényét 2016. április 4. és 8. között Komáromban. A rendezvénysorozaton több neves szakember és előadóművész is tiszteletét teszi.

Az Egyetemi Napokat szinte azonnal Kaszás Géza, a Lovasíjász című, Kassai Lajos életével és munkásságával foglalkozó dokumentumfilm rendezőjének előadása nyitja meg, majd utána beszél a hallgatóságnak Kovács Koppány a Ki is vagyok valójában című előadásában.

Hogy a sebesség szerelmesei se maradjanak program nélkül a KEN nyitónapján, arról a dél-komáromi gokartpályán megrendezendő gokartverseny gondoskodik majd.

A hétfő este a tanároké, hiszen mint ahogy eddig is, hétfőn mind a három karról tiszteletét teszi a hallgatók gyűrűjében egy-egy közkedvelt oktató, aki majd mesél a diákoknak arról, hogy miként töltötte egyetemi éveit, hogyan jutott el idáig, és hogy mégis ő milyen ember a katedrán kívül.

A keddi napon tiszteletét teszi Egyetemünkön Zacher Gábor toxikológus, főorvos, aki fiatalos stílusával és komoly szakmaiságával rámutathat a függőségek káros oldalára. A hétfői, és keddi napokon további érdekes előadások lesznek majd az egyetem három karán.

Délután a dél-komáromi Jókai moziban vetítésre kerül a már hétfőn megemlített Lovasíjász című film, mely vetítés után a nézők kötetlenül elbeszélgethetnek Vermes Istvánnal, a Kassai Lovasíjász Iskola egyik felvidéki lovasíjász központjának, a Vermes törzsnek a törzsfőjével. A film természetesen ingyen tekinthető meg.

Ha kedd akkor koncert, vallják a szervezők már hosszú évek óta, így ez idén sem lesz másként. A koncertnap keretén belül kedd este a Pince Klubban fellép a komáromi Spliff 447, majd őket követi a Ganxsta Zolee és a Kartel. A koncertekre egységesen öt euróért váltható elővételes belépő, s ha a készlet kitart, a helyszínen hét euróért.

A szerda a tudomány és a könnyed szórakozások jegyében fog zajlani. A reggelt a Tudományos Diákköri Konferencia egyetemi fordulója nyitja, ahol a jelentkező diákok mutathatják meg tudományos kutatásaik gyümölcsét, hogy továbbjutva a felvidéki fordulóba továbbvihessék az egyetem jóhírét.

A tudományosságok könnyedebb téma követi, név szerint Gazdag József előadása Márai Sándor neves magyar író és költő életéről és irodalmáról.

Az este végül teljesen a szórakozásé a főszerep. Megszervezésre kerül két bajnokság, mégpedig airsoft és póker kategóriában, ezt követően pedig megnyitásra kerül a Játékok Éjszakája. Ez a hagyománnyal rendelkező rendezvény biztosítja a korlátlan szórakozást az egyetem hallgatóinak, harmincféle társasjátékkal, sörponggal, csocsó-bajnoksággal, lan-partyval és pia-torpedóval.

A csütörtök szintén hagyományosan a sport és a kultúra jegyében fog folyni. Délelőtt 11 órakor várlátogatásra kerül sor, hogy az egyetem hallgatói megismerkedhessenek Alma Materünk székhelyének történelmi és kulturális örökségével.

Az egészséges életmódra való tekintettel több sportrendezvénnyel is készül a Selye János Egyetem Hallgatói Önkományzata. Délelőtt kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban a Kárpát-medencei Egyetem Kupája, amely futballtornára a Selye János Egyetem csapata várja a buzdítani kész szurkolókat.

Akik más sportokban szeretnék megmutatni, hogy mit tudnak, azok sem fognak unatkozni, ugyanis a nap folyamán több versenyszámban is összemérhetik tudásukat a hallgatók. Lesz asztalitenisz-, streetball-, és röplabda-bajnokság, a könnyedebb testmozgást kedvelő hölgyeket és urakat pedig egy közös zumbázás várja az Egyetemi Sportcsarnok kistermében.

A nem fizikai sportok kedvelőit pedig napközben óriás-sakk várja a Klapka téren, ahol kipróbálhatja magát mindenki.

Csütörtök estére a megszokottól kicsit nagyobb dobással várja az érdeklődőket az egyetemi buli, két kiváló lemezlovas tarkítja az Egyetemi Napok programját Newik, és Lauer, továbbá házigazdaként Dj. Ricardo fog a felhőtlen hangulatról gondoskodni.

Pénteki napon a Komáromi Egyetemi Napok keretén belül ismét megrendezésre kerül a „Futás a jövőért” nevű rendezvény, amelyen együtt futnak a komáromi magyar óvodások, alapiskolások, középiskolások és az egyetemisták. A futást egy fordított stafétafutásként kell elképzelni. A Sirály kollégiumtól indulnak az egyetemisták, az Eötvös utca elején a középiskolások, az uszodánál az alapiskolások majd a Nádor utca elején az óvodások csatlakoznak a futók csoportjához, majd együtt érkeznek be a Klapka térre. A rendezvény azt az üzenetet hordozza, hogy Felvidéken, azon belül is Komáromban, lehetőség van anyanyelvünkön tanulni egészen az óvodától az egyetemig bezárólag.

Részletesebb program, valamint információk az egyes programokról és a nyereményjátékról a www.egyeteminapok.sk honlapon olvashatóak.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt kortól függetlenül az egyetemi napok rendezvényein!

Leczo Bence

hirdetés
Previous articleTatai Patara, idén is újra vívják a csatát!
Next articleKoalíciós megállapodást írtak alá a leendő kormánypártok vezetői